Activiteiten Kinderboekenweek in Bibliotheek Langedijk

Thema: Feest

KINDERBOEKENWEEK VAN 1 T/M 11 OKTOBER 2014

Talententrolley
woensdag 1 oktober van 14.00 -17.00 uur
Feestelijke opening van de Kinderboekenweek met cakejes versieren, shakers maken en een spetterend optreden verzorgt door een groepje kinderen.

Parcours donderdag 2 t/m 11 oktober (tijdens de uitlening)
Alle kinderen kunnen tijdens de KBW in de bieb een parcours volgen en quizvragen oplossen. Bij het parcours kun je kijken, doen, raden en spelen. Bij het inleveren van de quiz krijg je een klein cadeautje.

‘VaderVoorlezen’ Papa is een held!
zaterdag 4 oktober van 11.00 tot 12.00 uur
De workshop is bedoeld om het ‘vader’ plezier in voorlezen te bevorderen en kennis te laten maken met het enorme aanbod van voorleesboeken. Voorleesboeken gaan niet altijd over schattige prinsessen en aangeklede dieren. Er zijn boeken over achtervolgingen zoals in ‘Agent & Boef’. Of over ‘Spuit Elf’, een hele onhandige brandweerman, slimme Indianen, gevaarlijke monsters en onaardige stoute prinsessen zoals ‘Prinsesje Annabel’. Samen met Herman Jager, zelf vader en verwoed voorlezer, gaan vaders en hun kinderen aan de slag met prentenboeken, tips en spannende spelletjes.

Geert’s Beestenfeest
zaterdag 11 oktober van 11.00 tot 11.45 uur
Kinderboekenschrijver Geert van Diepen presenteert zijn nieuwste boek: ‘Luuk en de lege dierentuin’ .Tijdens het feestje zingt Geert dierenliedjes, vertelt over de jarige geit Guttegut en leest een scene uit zijn nieuwe boek over Luuk. Geert’s beestenfeestje is voor kinderen van 4 tot 8 jaar met hun ouders. Het boek Luuk en de lege dierentuin is na afloop in de bibliotheek te koop. Het kost € 12,50 en Geert zet er graag zijn handtekening in.

Alle activiteiten zijn voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Kaartjes zijn alleen nodig voor ‘Papa is een held’ en ‘Geert’s Beestenfeest’ en zijn gratis af te halen in de bibliotheek in De Binding of te reserveren: www.bibliotheeklangedijk.nl.
Activiteiten kinderboekenweek 2014 in bibliotheek Langedijk Activiteiten kinderboekenweek 2014 in bibliotheek Langedijk