Tentoonstelling West-Friese naïeven in Noord-Scharwoude

Galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude is het nieuwe culturele seizoen begonnen met een verkooptentoonstelling van West-Friese naïeve kunstenaars.

De expositie brengt werk van de ’kopstukken’ van de Westfriese naïeven zoals Jannie Kuiper-Wetsteen, Cor Kaaij en Willem van Dok. Ook is er werk van andere min of meer in deze stijl werkende kunstenaars zoals Jan Verheyen, Leo Neervoort, Peter Mattheij, Joop Smits, Stien de Vree, George Jurriaans, Sal Meijer en Bennie Min uit Zuid-Scharwoude.

Galeriehouder Ronald Kraayeveld: ”In deze roerige tijden lijkt de alledaagse wereld en werkelijkheid van naïef werkende kunstenaars bijna een wonder. Hun leven en werken lijken onverstoorbaar en onwrikbaar verder te gaan. Zoals het altijd al was gegaan. Met een beetje fantasie ontdek je in hun schilderijen een soort hervonden en tijdloos paradijs.”

De expositie loopt t/m zaterdag 1 november.
Galerie Ronald Kraayeveld, Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude.
De galerie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 13 tot 18 uur en op afspraak: (0653) 73 64 19. De website van de galerie gaat binnenkort de lucht in.

Tentoonstelling West-Friese Naiëven in galerie Kraayeveld (schilderij Jannie Kuiper- Wetsteen) Tentoonstelling West-Friese Naiëven in galerie Kraayeveld (schilderij Jannie Kuiper- Wetsteen)
Tentoonstelling West-Friese Naiëven in galerie Kraayeveld (schilderij Cor Kaaij) Tentoonstelling West-Friese Naiëven in galerie Kraayeveld (schilderij Cor Kaaij)