Expositie bij Aurora Art

Op zondag 12 oktober om 14.30 uur opent een nieuwe expositie bij Aurora Art te Zuid-Scharwoude. Ditmaal met etsen van de Noordhollandse Yolanda Eveleens en beelden van de Groningse kunstenaar Jan Steen.

Van YOLANDA EVELEENS (1951) wordt een groot overzicht getoond: meer dan 40 prenten met alle thema’s die zij de afgelopen 30 jaar heeft verbeeld, o.a. kledingstukken van organisch materiaal en de ’binnenkant’ van aarde, water en het menselijk lichaam. Haar poëtische werk herinnert ons aan het precaire evenwicht van de elementen en aan het kostbare geschenk dat ’leven’ heet.

De beelden van JAN STEEN (1938) sluiten hier wonderwel bij aan. Ook hij maakt veel gebruik van organisch materiaal en is sterk betrokken bij de natuur. In zijn bronzen onderzoeken kwetsbare mensfiguren de mogelijkheden van hun dromen. En zo schept hij oerbeelden van verlangen, met als grote constante het zoeken naar evenwicht tussen de aardse elementen en het altijd wenkende licht.

Tijdens de opening vertelt Yolanda Eveleeens over haar werk en wordt de film ’Jan Steen Beeldbouwer’ vertoond.
Aurora Art Gallery, Sportlaan 54B, Z-Scharwoude.

De tentoonstelling loopt t/m zondag 9 november.

Tijdens exposities is de galerie vrijdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur geopend, andere dagen na afspraak.

Meer info zie onderstaande website:
Nieuwe expositie bij Aurora Art Gallery (Roots van Yolanda Eveleens) Nieuwe expositie bij Aurora Art Gallery (Roots van Yolanda Eveleens)
Expositie bij Aurora Art Gallery (Wakers met Zon van Jan Steen) Expositie bij Aurora Art Gallery (Wakers met Zon van Jan Steen)