Rabobank roept leden op: Koop een lokaal geteeld groenteproduct

Begin augustus heeft Rusland alle invoer van fruit en groente uit EU-landen verboden. Deze boycot treft ook telers uit het werkgebied van de Rabobanken Waterland, IJmond, Noord-Kennemerland en Alkmaar. Om deze telers een hart onder de riem te steken, biedt Rabobank haar leden graag een lokaal geteeld groenteproduct aan. Onder het motto “Koop Nederlandse groente en fruit” kunnen we de lokale telers helpen de schade van de Russische boycot te beperken. En wat is dan lekkerder dan verse groente direct van het land in uw eigen regio?

Meer dan een eeuw geleden is de Rabobank ontstaan vanuit het idee dat je samen sterker staat. Ondernemende boeren sloegen de handen ineen om elkaar financieel verder te helpen. We zijn dus min of meer ontstaan in de klei. Met beide voeten op de grond. Zo zijn we ook groot geworden. Logisch dat we nauw verbonden zijn met de aarde. En met de mensen die erop leven. Zo zijn we uitgegroeid tot een van de duurzaamste bedrijven ter wereld. Dat willen we blijven. Niet door eindeloos te praten, maar door te doen. Doet u mee? En eet u mee?

Voor recepten met lekkere Hollandse groenten verwijzen wij u graag naar de website van de stichting Samen Sterk www.stichtingsamensterk.nl. Diverse bedrijven uit de tuinbouwsector bundelen hun krachten in deze stichting om zo meer mensen enthousiast te maken om meer Nederlandse groente en fruit te eten. Zij bieden een interactieve community waar u informatie kunt vinden over de Nederlandse tuinbouwsector en de verschillende projecten.
Marcel Numan van paprikakwekerij Numan te HHW overhandigt aan Jan Greeuw, Rabobank de paprika’s Marcel Numan van paprikakwekerij Numan te HHW overhandigt aan Jan Greeuw, Rabobank de paprika’s