Woensdag 22 oktober gratis proeflessen Tekenen en Schilderen in Het Behouden Huis in Oudkarspel.

Theresia Prud’homme de Lodder geeft in Het Behouden Huis in Oudkarspel een proefles Tekenen van 10.30 -11.30 uur en een proefles Schilderen van 19.30- 20.30 uur.

In de proefles Tekenen krijgt u een korte uitleg over tekenmaterialen, het begrip perspectief en werkt u aan een tien minuten schets.
De proefles Schilderen is een introductie met de kleurencirkel van Johannes Itten. Aan de hand van deze kleurencirkel gaat u kleuren mengen. Materialen zijn aanwezig. Meldt u op tijd aan, want vol is vol.

Theresia Prud’homme de Lodder verzorgt al sinds 2000 teken- en schilderlessen op HAVO’s en MBO’s en daarnaast cursussen voor groepen liefhebbers, zoals meerdere jaren achtereen bij de Haringhuizer Teken- en schilderclub. Theresia, sinds 2012 inwoonster van Oudkarspel, heeft een eerstegraads lesbevoegdheid in dit vak.

Het eerstvolgende blok van de teken- en schildercursussen start in de week van 27 oktober op de maandagavond en woensdagochtend en avond. De cursussen zijn opgebouwd in blokken van vijf weken van anderhalf uur zonder pauze. In dit blok staat het perspectief centraal. Er is aandacht voor het éénpunts- en tweepuntsperspectief, het atmosferisch perspectief en klein versus groot. Voor de liefhebber van de West-Friese naïeve schilderkunst is de cursus schilderen in naïeve stijl een aanrader. De cursus kost € 75,- exclusief materialen.

De workshop portrettekenen aan de hand van een foto is op zaterdag 15 november van 11.00 tot 16.30 uur. De workshop is inbegrepen materialen, koffie, thee en lunch. De kosten bedragen € 69,-.

De zelfstandig werkende schilder of tekenaar kan bij Theresia terecht voor individuele werkbesprekingen. Cursisten, of ze nu beginners of al meer ervaren zijn, krijgen individuele begeleiding in het ontwikkelen van een eigen stijl. Kennis van materiaal en techniek is belangrijk, maar plezier in het tekenen en schilderen staat voorop!

Kunt u niet bij één van de proeflessen zijn? U bent, na afspraak van harte welkom in haar atelier, boven Galerie Ronald Kraayeveld, Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude. De galerie is elke donderdag, vrijdag en zaterdag open van 13 tot 18 uur.

Aanmelden bij Theresia Prud’homme de Lodder theresiaprudhomme@gmail.com of 06 50426204.
Theresia Prud’homme de Lodder tijdens een expositie bij Galerie McSorley in ’s-Graveland Theresia Prud’homme de Lodder tijdens een expositie bij Galerie McSorley in ’s-Graveland