Cool start serie exposities met gastcurator Nico Kool

Cool kunst en cultuur start in 2015 met een serie exposities onder naam Cool Expo. Elk jaar wordt er een gastcurator aangesteld die de exposities samenstelt. In 2015 is dat de Heerhugowaardse kunstenaar Nico Kool.

Gastcurator
Gastcurator Nico Kool verkende de afgelopen jaren met fiets en schildersezel zijn directe leefomgeving. Hij begon in de buitengebieden maar steeds meer vond hij zijn onderwerpen in zijn naaste woonomgeving in de Stad van de Zon en in het centrum van Heerhugowaard. Sinds 2012 werkt Nico niet meer op doek, maar op een iPad. Voor Cool Expo 2015 koos hij als thema ‘Kijk eens! Heerhugowaard!’ en selecteerde de kunstenaars die binnen dit thema exposeren. Totaal zijn er in 2015 zeven exposities te zien.

Exposities
De gastcurator mag zelf de aftrap verzorgen voor de serie exposities. Op zaterdag 10 januari is de (besloten) opening van Cool Expo. Vanaf dan is ook de eerste expositie van Nico Kool te zien met stadsgezichten en landschappen van zijn atelierwoning aan de Tjaarlingermeer. Naast het werk van Nico Kool zijn er gedurende het jaar nog zes exposities te zien van Heerhugowaardse kunstenaars. Zo is er een expositie van de vogels die kunstenaar Cees Verkerke vanuit zijn (natuur)tuin aan de Beukenlaan schilderde, exposeert Peter Groot met portretten van Heerhugowaarders en toont architect Aad Breed de talloze woonhuizen en bedrijfspanden die hij ontwierp voor inwoners en ondernemers van Heerhugowaard. Ook verzorgen De Zilvermeeuw en de cursisten van Atelier Cool een expositie.

De exposities zijn tijdens de openingstijden van Cool kunst en cultuur vrij te bezoeken in de foyer op de tweede verdieping. Kijk voor meer informatie over Cool Expo op www.coolkunstencultuur.nl.
iPad-schilderij van de Oostertocht in Heerhugowaard door Nico Kool iPad-schilderij van de Oostertocht in Heerhugowaard door Nico Kool