Martin Neesen overleden

Mede-oprichter Lief Langedijk

Op 7 januari 2015 is op 73-jarige leeftijd Martin Neesen overleden.
Op de rouwkaart staat:

Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij.
Mensen-mens, vakbondsbestuurder, levensgenieter, interviewer, Lief Langedijker


Martin heeft heel veel voor mensen gedaan. Als vakbondsbestuurder kwam hij altijd voor mensen op. Hij heeft stakingen geleid, bedrijfsbezettingen, maar ook gewoon weg goed onderhandelen om een goed resultaat voor mensen te krijgen. Ook heeft hij meegewerkt aan de totstandkoming van de Wet Mijnbouw Noordzee, waardoor offshore werknemers, werkzaam op het Nederlandse Continentale Plat een betere bescherming kregen.

Naast zijn actieve werkzame vakbondsbaan, heeft Martin zich ook altijd maatschappelijk ingezet.
In 1980 is hij in Langedijk komen wonen. Daar zette hij zich al gauw in voor de lokale omroep: De Heraut. Martin heeft ook daar zijn vrouw Marieke ontmoet.
Maar naast de omroep, heeft hij in het bestuur van Museum BroekerVeiling gezeten, zat in de Raad van Commissarissen van Woningbouwvereniging Langedijk, was secretaris van Diakonia Langedijk, zat in het bestuur van St. Interkerkelijk Steunfonds Langedijk.

Vanuit zijn vakbondsleven, zat hij ook in het bestuur van St. Tetrix Bedrijfsopleidingen in Heerhugowaard.

In 2005 hebben Martin en Marieke zich ingezet om een nieuwe lokale omroep op te richten: Radio CompleetFM. Vijf jaar lang heeft Martin zich ingezet als hoofdredacteur om diverse mensen de kans te geven om mooie radioprogramma’s te maken. Zelf maakt hij het programma Compleet Actueel, het actualiteitenprogramma en daarvoor reed hij in Langedijk overal naar toe en interviewde iedereen.

In 2011 zijn Martin en Marieke bij CompleetFM weggegaan en hebben de website Lief Langedijk opgericht. Een jaar later is ook Stichting Lief Langedijk opgericht.
Helaas bleek in 2011 dat Martin Alzheimer had. Maar Martin bleef doorgaan met Lief Langedijk, nu als fotograaf en Marieke als interviewer.

In 2013 is Martin opgenomen en kwam hij in een continu delier terecht. Leven met deze zeer verwoestende ziekte heeft hij anderhalf jaar volgehouden. Ondanks zijn ziekte bleef Martin een lieve zorgzame man met humor.

Hij zal door heel veel mensen gemist worden.

Martin wordt begraven op dinsdag 13 Januari om 14.00 uur bij de Allemanskerk in Oudkarspel, na de begrafenis is er condoleance in de kerk.

Condoleance thuis is mogelijk op maandag 12 januari van 15.00-17.00 en van 19.00-20.30 op Waterdrieblad 38 in Oudkarspel.

Martin Neesen - Lief Langedijker - overleden Martin Neesen - Lief Langedijker - overleden

Reacties
Reactie: (Suzan van ´t Hof)
18-1-2015, 17:28
Marieke. Ik wens je heel veel sterkte in de komende periode-

Reactie: (Hans Knijn)
15-1-2015, 17:51
Onze Labradoedel is niet meer... Ik heb ooit een kort gedicht over Martin geschreven in het WestFries: “De NEES……” Un groot deel van ze leve op de balustrade as vakbondsloider Trok ie ten stroide voor ut recht van mienug arboider Hil veul werkgevers…. zagen um liever gaan ….as komme Maar dat kon de Nees nooit wat verdomme Hij hield altoid van recht en niet van dat kromme en ok al noemde men um un ……‘luis in de pels…’ dat maakte de NEES nag geniesen hels hij heb vochte oog om oog en tand om tand maar bleef wel altoid politiek correct want zoin motto was : met redelukhoid , en ut wet boek in de hand kom je nou ienmaal beter deur het ganse arboiders - land Hij is nooit as un olifant …..deur de porseloinkast gaan En dat bespaarde links en rechts …..nag wel d’rs un baan…! Beste NEES, ……….bedankt…..en……… DOEI…! Marieke, Maarten en familie, veel sterkte! Groet Hannes Knoin

Reactie: (Martin van Leeuwen)
15-1-2015, 13:08
Beste Marieke en Maarten, Veel sterkte in de komende periode. Groetjes Martin van Leeuwen Langedijkerdagblad.nl

Reactie: (bert breij)
14-1-2015, 10:57
Ik ken Martin uit de tijd dat hij nog een jonge vakbondsbestuurder in Brabant was, in de zeventiger jaren. Ik zie hem nog voor me: voor niemand bang, voor harmonie, maar ook harde actie als het moest. Samen met hem nog een Philips-bedrijf in Helmond bezet, vrij uniek toen in de geschiedenis van de vakbeweging. Ik was in die tijd zijn voorlichter. Martin, vriend, held, bedankt! Bert Breij

Reactie: (nico emmer)
13-1-2015, 22:41
STERKTE MARIEKE

Reactie: (Henk Adriaanse)
12-1-2015, 11:58
Martin was een kanjer. Een hele vriendelijke en zeer sociale man. Hij is ondermeer in het bestuur van Tetrix Bedrijfsopleidingen vele jaren een grote stimulator geweest van de opleiding van jonge mensen in de metaal- en elektrotechniek. Het was een voorrecht om met hem te hebben samengewerkt. Mede namens Henk Smit, voorzitter Tetrix, voormalig directeur Tetrix Henk Adriaanse

Reactie: (Bart Santema)
12-1-2015, 10:37
Marieke en Maarten, veel sterkte Bart