Leo en Fokelien Rijnja nieuwe franchisenemers Monuta

Op 1 januari 2015 is het echtpaar Leo en Fokelien Rijnja gestart als franchisenemer van Monuta in de regio Heerhugowaard, Langedijk, Schagen en Hollands Kroon. Het echtpaar werkt al bijna 30 jaar samen in de dienstverlenende sector. “Het contact met mensen en iets betekenen tijdens een moeilijke periode, dat maakt het vak van uitvaartondernemer zo bijzonder”, aldus Leo Rijnja.

Bijna 30 jaar lang heeft het echtpaar gewerkt aan de ontwikkeling van hun familiebedrijf De Groot Adviescombinatie in Heerhugowaard. In die periode hebben ze veel te maken gehad met emoties van mensen. Leo: “Ik had in mijn werk dikwijls te maken met mensen in verschillende emoties: mensen die blij waren omdat ze een huis kochten, gingen trouwen, samenwonen of gezinsuitbreiding kregen. Maar ook vaak mensen in moeilijke periodes: ontslag, echtscheiding, financiële problemen of overlijden. Het was zo fijn om mensen bij deze gebeurtenissen te adviseren en te begeleiden, deze contacten heb ik altijd als zeer waardevol ervaren”.

Na de verkoop van hun onderneming kwamen ze na enige tijd in contact met Monuta Uitvaartzorg. Na een intensief opleidingstraject zijn ze dan per 1 januari 2015 zelfstandig gestart. Leo: “Ik wil er toe kunnen doen op een bijzonder en emotioneel moment in iemands leven. Iedere keer, samen met de nabestaanden een passende uitvaart kunnen vormgeven en hen tot steun zijn in die moeilijke periode, dat is waar we ons voor willen inzetten.”
Fokelien staat hier volledig achter en zal ondersteuning bieden, of het nu om de aangifte van overlijden bij de gemeente gaat, het snel langs brengen van de rouwkaarten, gastvrouw of een troostend gebaar.

Fokelien: “Waar wij ons in gaan onderscheiden? Tja, we kunnen natuurlijk zeggen dat we betrokken, warm, persoonlijk, deskundig zijn en een luisterend oor hebben maar wij vinden dat dit wel het minste is wat je van een uitvaartondernemer mag verwachten. Het echte onderscheid ligt in onszelf, we zijn die we zijn; toegankelijk en informeel gedurende de voorbereidingen en in stijl en betrokken tijdens iedere uitvaart. Het verdriet van een verlies kunnen wij niet wegnemen maar we zullen er wel alles aan doen om de nabestaanden met een goed gevoel terug te kunnen laten kijken op het afscheid van hun dierbare.”

Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met 120 vestigingen en ruim 1,2 miljoen verzekerden. Monuta heeft ruim 90 jaar ervaring en weet daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Ook als u verzekerd bent bij een andere verzekeraar of niet verzekerd bent kunt u voor meer informatie contact opnemen met Monuta Rijnja via monutarijnja@ziggo.nl, telefoonnummer 0226-751233 of kijk op onderstaande website:

Leo en Fokelien Rijnja van Monuta Leo en Fokelien Rijnja van Monuta