Biologische groente zelf verbouwen in Oosterdel

Drie organisaties hebben de handen in een geslagen om particulieren de mogelijkheid te bieden om zelf biologische groente en aardappelen op een van de eilanden in het Landschapsreservaat Oosterdel te verbouwen. Gerard Langedijk van het Millennium comité Langedijk legt uit hoe het initiatief tot stand is gekomen: “We hebben de Stichting Veldzorg benaderd of ze er iets voor voelden om inwoners van Langedijk in het kader van de Millenniumdoelen van de gemeente Langedijk de mogelijkheid te geven om biologische producten te verbouwen. We werden met open armen ontvangen want hun eigen ‘bioLogische tuinderij duurSaam’ is juist daarvoor vorig jaar van start gegaan.”

 

Groente pakketten afnemen kan ook

Voorzitter Jan Stam van Veldzorg haakt daar op in: “Voor degenen die er niet zoveel tijd in willen steken is ook een oplossing gevonden. Er komen namelijk groentepakketten beschikbaar met producten die door duurSaam worden verbouwd. Maar het blijft natuurlijk erg leuk om eventueel samen met familie, buren of vrienden je eigen heerlijke groente en aardappelen te verbouwen. De eilanden die we beschikbaar hebben zijn Skal gecertificeerd en dus 100% biologisch. Dat betekent dus ook dat het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen niet is toegestaan en dat het zaaizaad net als bemesting stoffen aan Skal eisen moeten voldoen. Vanzelfsprekend zorgen Veldzorg en duurSaam ervoor dat de juiste adviezen en hulp geboden wordt.

 

Zaterdag 21 februari 11.00 uur informatiebijeenkomst

In het gebouw van de Stichting Veldzorg, Dorpsstraat 86, Broek op Langedijk wordt dan een informatiebijeenkomst gehouden waarbij de wensen geïnventariseerd worden om zo in kaart te brengen waar de belangstelling naar uitgaat. Aanmelden kan als volgt, via de mail naar Gerard Langedijk: gejala@quicknet.nl met vermelding van uw naam en telefoonnummer of per telefoon naar Gijs Schram 06-53 13 68 61

 

Zelf biologische groente verbouwen in het Oosterdelgebied (foto Veldzorg) Zelf biologische groente verbouwen in het Oosterdelgebied (foto Veldzorg)