Anders kijken IV bij Aurora Art

Op zondag 22 februari  is er weer een kunstlezing bij Aurora Art. Onder de noemer ‘Anders Kijken’  laat kunsthistoricus Abousleiman ditmaal zijn licht schijnen op ‘De Tuin in de Schilderkunst’.  Aan de hand van lichtbeelden bestuderen we de verscheidenheid aan weergaven van de tuin in de geschiedenis van de schilderkunst. Enkele voorbeelden: Het verloren paradijs, De heilige tuin, De tuin der doden, De liefdestuin, Het labyrint en De tuin van de schilder.

Abousleiman is de kunstenaarsnaam van de in Libanon geboren J.T. Sleiman (1953). Hij studeerde aan de Universiteit van Beiroet filosofie en schilderkunst en vervolgde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts te Parijs zijn schildersopleiding. Tevens studeerde hij daar aan de Sorbonne kunstgeschiedenis. Deze studie voltooide hij in 1985 aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij nu als beeldend kunstenaar, schrijver en documentairemaker werkt en woont.

Ontvangst vanaf 14.00 uur met koffie/thee / Aanvang 14.30 uur / Entree 10 euro / Sportlaan 54-B, Zuid-Scharwoude / Aanmelden via 0226 321143 of info@aurora-art.com / www.aurora-art.com

 

Anders kijken IV - De Tuin Anders kijken IV - De Tuin