Internationale Vrouwendag Wijde Veert: Vrouw (en) Talen

De Internationale Vrouwendag stond en staat voor het gevoel van solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen overal ter wereld.De werkgroep van Wonen Plus Welzijn Vrouwenwerk heeft ook dit jaar weer haar best gedaan hier een mooie dag van te maken,in samenwerking met het Katholiek Vrouwen Gilde, SARI Fair Fashion en andere organisaties. 

Het thema van dit jaar is Vrouw (en) Talent. Vaak zijn mensen zich niet bewust van hun talenten omdat ze vanzelfsprekend lijken. Deze krijgen pas betekenis als jij en anderen het effect ervan ervaren. De eigen sterke kanten zien en deze inzetten wordt steeds belangrijker. Hoe meer je met je talenten in contact staat, hoe groter de kans dat je daadwerkelijk bereikt wat je graag wilt; het geeft energie en daadkracht.

 

Rondom dit thema is een gevarieerd middag- en avondprogramma georganiseerd. Het middagprogramma is van 13.30 tot 17.00 uur. Er zijn stands met onder andere schrijfsters, een kunstenares en er is ruimte voor creatie. Ook kun je een ‘health check’ laten doen. Je kunt meedoen met workshops, bijvoorbeeld Pilates: een fitnesssysteem waarbij mentale vermogens worden gebruikt om de spieren te beheersen. Ook kun je heerlijk dansen bij de Zumbaworkshop. Neem hiervoor wel gemakkelijk zittende kleding mee, er is een ruimte voor het omkleden. Ook dit jaar is er weer een loterij en de gelegenheid om na te praten met een hapje en drankje.

 

Het avondprogramma start om 19.30 tot 21.30 uur en is voor vrouwen die willen meemaken hoe andere vrouwen hun talenten inzetten op het Open Podium door bijvoorbeeld zang, dans, het bespelen van een instrument of het voordragen van een gedicht. Kom ook als je benieuwd bent aan wie de Emancipatieprijs wordt toegekend. Alle vrouwen van jong en oud zijn van harte welkom. Gezellig als je erbij bent! 

 

Deze dag wordt op zaterdag 7 maart gehouden in o.b.s. de Wijde Veert (Het Palet), Platte Ven 44 in Noord-Scharwoude. Er is vrij entree. Voor meer info: tel. 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

4af3b48745d3f1d145d7ef6d65fcd7e1 4af3b48745d3f1d145d7ef6d65fcd7e1