Boekpresentatie Afra Beemsterboer op 15 maart 2015 bij Wijndomein de Koen

Nieuwe Roman: Verdwaalde Zwaluw

Van druiven maak je… een boek

En dan het liefst zo’n lijvig werk, stevig gebonden, gevuld met sfeervolle foto’s van wijnranken, beladen met trossen. Zo’n boek waarin je leest over het vele werk – met romantiek omgeven – dat er voor nodig is om de flessen gevuld te krijgen. En dan de verschillende smaken: het water loopt je al in de mond bij het lezen.

 

Of toch niet?

Zo’n boek, als hierboven omschreven, wordt er niet mee bedoeld. In dit geval dient de wijngaard als achtergrond. Terwijl de druivenranken niets anders gehoorzamen dan een onverstoorbare natuurwet, komt het leven van verschillende personages in een stroomversnelling. In de roman Verdwaalde Zwaluw wordt de lezer meegenomen langs verschillende gesteldheden. Als de takken uitlopen, bloeien en vrucht zetten, raken de karakters verwikkeld in een relatie, die net zozeer vruchtbaar is.

Maar de manier waarop: dat zal de lezer met verbazing achterlaten.

 

Bruisend als Langedijker Bubbels

Als auteur moet je erop uit om achtergrondinformatie te vergaren. Plaats je je verhaal in een wijngaard, dan moet je in gesprek met de wijnboer.

Schrijfster Afra Beemsterboer uit Oudkarspel heeft Pieter de Boer van Wijndomein De Koen verscheidene keren ondervraagd en ze is rondgeleid over de wijngaard in Zuid-Scharwoude. Beladen met informatie en overlopend van ideeën, begon ze aan haar manuscript. Zoals een goede wijn een smaakexplosie geeft, zo borrelen er in een goed boek vele thema’s op, die als prikkelende bubbels worden geproefd.

 

De kurk uit de fles

Het boek is gebaseerd op informatie die is opgehaald op Wijndomein De Koen. De lezer zal ontdekken dat het schrijven van een boek en het maken van wijn overeenkomsten hebben. Wie weet er tenslotte bij het ontkurken van een fles wijn, wat hij zal ervaren aan smaakbeleving?

In de roman ‘Verdwaalde Zwaluw’ geven de hoofdpersonen hun geheimen ook niet zomaar prijs.  Het is een sprankelend verhaal, met de lange afdronk van houtgelagerde wijn.

 

Presentatie

De presentatie van Verdwaalde Zwaluw vindt plaats op zondag 15 maart 2015 van 15.00 tot 17.00 uur op Wijndomein De Koen, Westelijke Randweg 30, 1722 PZ Zuid-Scharwoude. Hier kunt u uw gesigneerde exemplaar aanschaffen voor de tijdelijke actieprijs.

Wilt u zelf de romantische sfeer van Wijndomein De Koen leren kennen? In de eerste oplage van Verdwaalde Zwaluw treft u een kortingsbon voor een High-Wine aan.

 

Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op:

www.afrabeemsterboer.nl en

www.wijndomeindekoen.nl

 

Nieuwe roman: Verdwaalde Zwaluw van Afra Beemsterboer Nieuwe roman: Verdwaalde Zwaluw van Afra Beemsterboer