Heerhugowaardse landschappen in Cool Expo

Cool kunst en cultuur is in januari gestart met een serie exposities onder de naam Cool Expo. Onder het gastcuratorschap van Nico Kool zijn er diverse exposities met als thema ‘Kijk eens! Heerhugowaard!’. Vanaf maandag 18 mei is er weer een nieuwe expositie te bewonderen: Heerhugowaardse landschappen door Nelie Wagenaar-Gootjes, Ulrike Ravensburg, Janneke van Zanten en Heleen de Buisonjé.


Heerhugowaardse landschappen

Vanaf maandag 18 mei zijn de landschapsschilderijen van vier Heerhugowaardse dames te bezichtigen in Cool. De onlangs overleden Nelie Wagenaar-Gootjes schilderde tot op hoge leeftijd de boerderij en omgeving waar zij woonde en werkte. Ulrike Ravensburg en Janneke van Zanten leggen al jaren de mooie plekjes in de buitengebieden van Heerhugowaard vast op schildersdoek. De kunstwerken van Heleen de Buisonjé bevatten veel water en groene kleuren. Zij schildert haar woonplaats vanaf fraai gelegen gemeente-bankjes. De expositie van de vier vrouwen is t/m 25 juni tijdens de openingstijden van Cool kunst en cultuur, vrij te bezoeken in de foyer op de eerste verdieping. 


Exposities
Gedurende het jaar zijn nog drie exposities te zien van Heerhugowaardse kunstenaars. Zo toont Peter Groot verschillende portretten van mensen uit Heerhugowaard en laat Aad Breed de talloze woonhuizen en bedrijfspanden die hij ontwierp voor inwoners en ondernemers van Heerhugowaard zien. Ook verzorgen de cursisten van Atelier Cool een expositie. 

 

Kijk voor meer informatie over Cool Expo op www.coolkunstencultuur.nl > projecten.

image image