Open Dag Cool kunst en cultuur

Op zaterdag 30 mei houdt Cool kunst en cultuur weer haar jaarlijkse Open Dag. Tijdens de Open Dag kan het publiek tussen 13.00 en 16.00 uur kennismaken met het cursusaanbod van Cool op het gebied van muziek, theater & musical en beeldende kunst.

Instrumenten uitproberen

Scheuren op de gitaar, rammen op een drumstel en kijken of je meteen geluid uit de dwarsfluit krijgt? Tijdens de Open Dag kunnen de bezoekers onder andere diverse instrumenten uitproberen. Ook kun je tips krijgen van onze zangdocent of plaatsnemen in de dj-booth en je eigen plaat draaien!

 

Workshops
Tijdens de Open Dag van Cool zijn er ook diverse workshops. Zo kunnen kinderen even in de huid van een ander kruipen in de Theaterworkshop, meezingen met de Kinderkoor Sing-a-Long of alles leren over ritme, maat en melodie in de Muziekfabriek. Ook is er een Open Atelier waarin ze de mooiste kunstwerken kunnen creëren. Voor volwassenen is er onder andere een Musicalworkshop Sister Act en jong en oud kan meedoen met de Percussieworkshop.

Optredens
Naast de workshops zijn er ook diverse optredens door het hele gebouw van Cool. Zo zijn er diverse leerlingen die hun kunsten zullen vertonen aan het publiek maar ook docenten laten van zich horen. In de verschillende ensembles kun je ontdekken hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Nieuw cursusaanbod

In 2015-2016 zijn er ook weer diverse nieuwe cursussen bij Cool. Nieuw zijn onder andere Kleuterharp, Be(at) together (percussie voor ouder en kind), de Theaterproductieklas en De Kunstklas. Ook zijn er weer twee grote koorprojecten waarvoor leden worden gezocht. Meer informatie hierover staat in de nieuwe educatiebrochure. Deze brochure wordt verspreid op alle basisscholen in Heerhugowaard en is tevens af te halen bij de servicebalie van Cool.

Meer informatie
Meer informatie over de Open Dag bij Cool is de vinden op www.coolkunstencultuur.nl. Voor meer informatie over het cursusaanbod kunt u contact opnemen met Cool via info@coolkunstencultuur.nl of 072 – 534 76 62.

 

Open Dag 2015 (foto Frits de Beer) Open Dag 2015 (foto Frits de Beer)