“Esther - hoog spel”, zondag 31 mei in de Allemanskerk

Op zondag 31 mei a.s. vindt in de Allemanskerk een bijzondere dienst plaats, waarin wij het verhaal van Esther vertellen en het omlijsten met liederen, zowel nieuw als bekend, religieus als niet-religieus.

Wij, het Terps Kwartet, waren vaker in uw midden. Eerder vertelden en zongen wij het verhaal van Jozef en vorig jaar van Ruth. Omdat dat door u goed werd ontvangen, zijn wij blij dat wij ook ons nieuwe project “Esther” ten gehore mogen brengen.

 

Onze naam “Terps Kwartet” verwijst naar “De Terp” in Oudorp, de kerk waar wij jarenlang medewerking verleenden aan de diensten. Dat deden wij op enkele vaste momenten in het kerkelijk jaar - met Kerst, tijdens de Stille Week en Pasen en in de dienst waarin de gestorvenen worden herdacht. Daarnaast waren er bijzondere projecten, bijvoorbeeld rond de gedichten van Ida Gerhardt, over Jozef, Jona en Ruth. Alle projecten kwamen tot stand in nauwe samenwerking met ds. Jan C. den Hertog.

Hoewel er sinds januari vorige jaar in De Terp geen reguliere zondagse erediensten meer worden gehouden, zijn wij als Terps Kwartet blijven zoeken naar nieuwe - minder traditionele - vormen om het Verhaal te vertellen. En er zijn genoeg andere plaatsen om dat te doen! Vandaar dus nu “Esther” in de Allemanskerk.

 

Het verhaal van Esther. Over hoe men het Joodse volk weg wil hebben. Dat volk heeft een Stem gehoord die zei dat je léf moet hebben. Dat je niet zwijgen moet maar spreken, dat het ertoe doet hoe je leeft. Een lastig volk. Men wil het soms liever weg hebben. Esther, afkomstig uit dat Joodse volk, hééft lef. Zij speelt hoog spel! “Hoog” in de zin van “gevaarlijk”, maar ook in de zin van “fier”: met lef – dicht bij God.

 

Uitvoerenden zijn: het Terps Kwartet (Tabitha Broersen, Anita Boekelaar, Henk van Noortwijk en Kees van Bergeijk), Stefan Broersen (piano en orgel) en Peter Swier (saxofoon). Voorganger is ds. Jan C. den Hertog.

 

Dorpsstraat 878, Oudkarspel

 

Esther Esther