Boek over Brandweer Langedijk te koop

 ‘Brandweer Langedijk, De geschiedenis van een korps’ ligt nu in de boekwinkel. Het boek bevat veel fotomateriaal, interviews met (oud-)brandweermannen en weetjes uit de Langedijker brandweergeschiedenis. Een leuke tip voor vaderdag!

De brandbestrijding heeft in de loop der tijden een ongekende ontwikkeling doorgemaakt. Werd er in de 17e eeuw nog met emmertjes water geblust, tegenwoordig gaan de brandweermannen en –vrouwen met de geavanceerde tankautospuit op pad. De ontwikkeling van de voertuigen, de kleding, blustechnieken, opleidingen, uitbreiding van taken, samenwerking met andere korpsen; al deze onderwerpen komen aan bod.

Het Langedijker korps kreeg niet alleen te maken met de veranderingen in brandweerland, maar ook met een groeiende gemeente. Zo werden de werkzaamheden steeds professioneler, ook al bestaat het korps nog steeds voor het grootste deel uit vrijwilligers.

In de interviews vertellen brandweerlieden van vroeger en nu over het bijzondere brandweerwerk, onvergetelijke incidenten, de saamhorigheid, de veranderingen in de organisatie en het karakteristieke van het korps Langedijk.

Het boek is geschreven door Sylvia Molenaar en Mireille Spits en vormgegeven door Ellen Beukers. Het is voor 12,50 euro verkrijgbaar bij boekhandel Middelburg aan de Dorpsstraat 574 in Noord-Scharwoude en bij De Kameleon in winkelcentrum Broekerveiling. De gehele opbrengst gaat naar de Nederlandse Brandwonden Stichting. De oplage is beperkt; op=op.

 

Voorblad cover Langedijk Voorblad cover Langedijk