Langedijker Streekmarkt op 12 en 13 september

Pure producten uit eigen streek

Met de herfst vallen de bladeren, dauw in de morgen en een frisse wind, maar ook de oogst is in deze tijd in volle gang. Allerlei koolsoorten, peen en bieten, maar ook fruit, druiven, bessen en aardappels zijn de ingrediënten voor een stevige maaltijd.... En die laten zich graag proeven op de Langedijker Streekmarkt.

De tweede Langedijker Streekmarkt vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 september in de wijngaard van Wijndomein de Koen aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude.
De producenten van al dit lekkers staan zelf op de streekmarkt en vertellen het verhaal achter hun producten. Vanaf 11 uur ben je welkom en kan je niet alleen de markt bezoeken, maar ook regionale kennis opsnuiven bij diverse stalletjes.

Kom proeven en ontdeKKen

Kaas en IJs van Schapenstreek, biologische groenten en fruit, heerlijk Piemonte vlees en wel 10 soorten paddestoelen, allemaal ingrediënten voor een geweldige maaltijd. Natuurlijk kan er ook wijn geproefd worden en een flesje worden gekocht voor thuis.
Op het gezellige wijnplein is het prima toeven. Met een muziekje, een glaasje wijn en een bijpassend hapje vier je het begin van de herfst. Terwijl de palingroker zijn werk doet en de bakker uitleg geeft over desembrood koop je nog snel één van de veertig soorten aardappels.

Er is nog meer te doen. Je kan een rondvaart maken naar het Oosterdel en zelf varen in een fluisterboot of op zondag luisteren naar het Langedijker Koor.

cuLinaire verrassing

We sluiten beide dagen af met een heerlijk streekdiner. Chef-kok Jacob Preijde maakt van de producten van de markt een heerlijk driegangen diner dat direct na de markt wordt geserveerd. Schuif aan voor een culinaire verrassing van dichtbij. Het Streekdiner kost € 27,50 p.p. excl. drankjes. Voor meer informatie en reserveren kunt u mailen naar info@wijndomeindekoen.nl

Kijk voor meer info op onderstaande website:

Langedijker Streekmarkt Langedijker Streekmarkt