Interview met Roloff de Jeu over Collecting The Force tentoonstelling in het GDI

Op 15 augustus opent een nieuwe tentoonstelling in het Geoffrey Donaldson Instituut (GDI) in Noord-Scharwoude. Centraal staat de filmserie Star Wars. In december komt het 7e deel uit van deze filmserie: The Force Awakens. Dit was aanleiding om een nieuwe tentoonstelling in het GDI te organiseren, die op 15 augustus van start gaat tot en met 9 januari 2016.

 

De collectie van Roloff de Jeu staat centraal in de tentoonstelling: Collecting The Force. De uitgebreide collectie van Roloff bestaat uit speelgoed, boeken, posters, stripboeken, maar ook heel veel merchandising. Er is genoeg materiaal aanwezig om nog te wisselen tijdens de loop van de tentoonstelling.

Elke keer staat er ook in de tentoonstelling in een vitrinekast een bepaald figuur centraal, te beginnen met Darth Vader.

 

Interview

In het interview met Roloff de Jeu vertelt Roloff uitgebreid over zijn collectie en over de tentoonstelling. Ook is het de bedoeling om een interactief element in de tentoonstelling te brengen, waardoor bezoekers filmpjes bij voorwerpen kunnen bekijken om hun tablet of mobiel.

Beluister het interview op de website van Lief Langedijk, op de homepagina of op de pagina over het GDI.

 

Het GDI is te bezoeken op maandag-woensdag- of zaterdagmiddag van 14:00-17:00 uur. Dorpsstraat 612, Noord-Scharwoude. Entree is gratis.

Egbert Barten (links) en Roloff de Jeu tijdens het samenstellen van de tentoonstelling Egbert Barten (links) en Roloff de Jeu tijdens het samenstellen van de tentoonstelling