Historische Vereniging Sint-Pancras 30 jaar

De Historische Vereniging Sint-Pancras bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit te vieren worden er van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus allerlei activiteiten georganiseerd in dorpshuis De Geist.

Op vrijdag, zaterdag en zondag is er van 13.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur een doorlopende fototentoonstelling met als thema: “De Bovenweg en de Twuyverweg, hoe het is, hoe het was”. Ook bestaat er de mogelijkheid om foto’s te kopen à € 5,00 per stuk.

De Historische Vereniging is heel geïnteresseerd in oude foto’s van Sint Pancras en personen uit Sint Pancras. Mocht u in het bezit zijn van foto’s, dan kunt u ze laten scannen op vrijdag 21 augustus, op dezelfde tijden als de fototentoonstelling. Op zaterdag en zondag kunt u ze in De Geist inleveren, zodat we ze later kunnen scannen en daarna weer aan u kunnen teruggeven.

Op zaterdag 22 augustus is er ’s middags een gezellige middag voor onze oudste leden met o.a. een optreden van de groep Septimbre. ’s Avonds speelt Septimbre nogmaals voor genodigden, sponsors en vrijwilligers. Voor de leden zijn er nog ongeveer 100 kaarten beschikbaar. Deze zijn gratis af te halen op de volgende adressen: Jaap de Wit (Van de Vijzellaan 11), Gert Leijen (Benedenweg 286) en Jan Steltenpool (Sperwer 18). Wees er snel bij, want op = op!

Op zondag 23 augustus bestaat er van 13.00 uur tot 17.00 uur de mogelijkheid uw (waardevolle) spullen te laten taxeren tijdens een speciale aflevering van “Tussen kunst en kitsch” in de grote zaal van De Geist. Voor een inleggeld van € 5,00 kunt u maximaal 3 stukken aanbieden, die door onze experts op waarde worden geschat. Dit geldt ook voor niet-leden.

We hopen op een grote opkomst tijdens de festiviteiten. En mocht u nog geen lid zijn, dan is dit misschien een mooie aanleiding om lid te worden van onze vereniging. Voor de prijs van € 10,00 bieden wij u o.a. een prachtig exemplaar van ons jaarboek De Klin en krijgt u gratis toegang tot lezingen.

 

dorpshuis de geist1 dorpshuis de geist1