Stormtroopers in Noord-Scharwoude bij het Geoffrey Donaldson Instituut

Op 15 augustus werd de tentoonstelling ’Collecting The Force’ geopend in het Geoffrey Donaldson Filminstituut (GDI) in Noord-Scharwoude. In de tentoonstelling staat de filmserie ’Star Wars’ centraal. Roloff de Jeu heeft heel veel speelgoed, boeken, lego, posters en merchandise van Star Wars verzameld en dit is te zien in de tentoonstelling die gratis is te bezoeken.

Speciaal voor de opening waren vier leden van The Dutch Garrison aanwezig. De Dutch Garrison is de Nederlandse tak van de 501st Legion, de wereldwijde Star Wars kostuumvereniging die zich richt op de kostuums van de ’bad guys’. De vier leden waren verkleed als Stormtroopers. Vooral de kinderen vonden het erg leuk om de stormtroopers te ontmoeten, maar toen de vier Stormtroopers buiten voor het Donaldson Instituut stonden, stopten zelfs de auto’s op de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude.

 

Interactief:

Nieuw voor het GDI is dat de tentoonstelling ook een interactief element heeft. Via een server kan men met mobiel of tablet in de tentoonstelling filmpjes zien die bij een bepaald onderdeel van de tentoonstelling horen.

 

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 9 januari 2016 (wordt tussendoor ook nog gewisseld) op de maandag-, woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur. Entree is gratis. Dorpsstraat 612, Noord-Scharwoude.

 

Kijk voor meer informatie op onderstaande website:

 

Foto’s

Kijk voor meer foto’s van de opening in het fotoalbum op deze website.

 

gdistarwars (34 van 66) gdistarwars (34 van 66)
gdistarwars (23 van 66) gdistarwars (23 van 66)
gdistarwars (4 van 66) gdistarwars (4 van 66)
gdistarwars (64 van 66) gdistarwars (64 van 66)
Burgemeester Cornelisse en Egbert Barten met een stormtrooper Burgemeester Cornelisse en Egbert Barten met een stormtrooper
starwarsgdi 2 starwarsgdi 2
Roloff de Jeu aan het woord over de tentoonstelling Roloff de Jeu aan het woord over de tentoonstelling
Directeur GDI Egbert Barten aan het woord Directeur GDI Egbert Barten aan het woord