Grafische kunst in Noord-Scharwoude

Tot en met 12 september hangt Galerie Ronald Kraayeveld vol met grafische kunst. Te zien en te koop zijn rotaprints van Aad Veldhoen, etsen van Ans Wortel en Bram van Velde en zeefdrukken van Ada Breedveld, Jacques Tange en Selwyn Senatori - om maar enkele technieken en kunstenaars te noemen. Tegelijkertijd worden recente olie- en acrylverfschilderijen van Theresia Prud’homme de Lodder getoond.

 

Grafische kunst is lange tijd ietwat stiefmoederlijk behandeld in de kunstwereld omdat er ambachtelijkheid bij komt kijken. Maar er is geen enkele kunstenaar van naam en faam die geen grafiek heeft gemaakt. De tentoonstelling in Noord-Scharwoude laat zien dat grafische kunst betaalbaar en tegelijk aansprekend werk kan opleveren.

 

Na eerdere exposities in o.a. Utrecht en ’s-Gravenland laat Theresia Prud’homme de Lodder recente schilderijen zien in Noord-Scharwoude. Haar werk kenmerkt zich door vitaal en krachtig kleurgebruik op de grens van abstractie en figuratie.

 

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het voormalige ABN-AMRO-bankgebouw aan de Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude. De galerie is donderdag tot en met zaterdag geopend van 13 tot 18 uur. Voor een bezoek buiten de openingsdagen kan telefonisch een afspraak worden gemaakt op (0226) 344382.

 

 

 

 

 

 

 

Theresia Prud’homme de Lodder, Omringdijk, 2014, acrylverf op doek, 100x130 cm. Theresia Prud’homme de Lodder, Omringdijk, 2014, acrylverf op doek, 100x130 cm.