'Verhalen Halen' staat in de startblokken

Nog twee weken en dan is het zover. Het nieuwe evenement Verhalen Halen in Langedijk start op 27 september van 12.00-17.00 uur. Wil je meer informatie kijk dan op deze website onder het kopje cultuur (subkopje Verhalen Halen) en bekijk de 15 pagina’s op deze website (elke schrijver heeft 1 pagina). Of kijk op de facebookpagina Verhalen Halen. Maar er zijn ook 4 pagina’s op woensdag 16 september a.s. te lezen in het Langedijker Nieuwsblad! Kom vooral langs op 27 september!

 

Evenementen vallen over elkaar heen tegenwoordig. Er wordt al zoveel georganiseerd. Hoe wil je dan nog opvallen? Hoe vind je het gat in de markt? Eén goed idee is genoeg. Tussen al dat evenementen-geweld zit eigenlijk zelden iets op het gebied van boeken. Boekenmarkten zijn er wel, maar vind je daar ook schrijvers?

Twee inwoonsters van Langedijk hebben daar het antwoord op gevonden. Op zondag 27 september vindt voor de eerste keer een festival plaats waar boeken en schrijvers samenkomen. De schrijvers zijn aanwezig op vijf verschillende locaties om te vertellen over hun werk of om voor te lezen.

En omdat ze in Langedijk er hun hand niet voor omdraaien om het nou net even anders te doen, wordt het publiek op pad gestuurd. U gaat de verhalen halen.

Speciaal voor dit evenement hebben de schrijvers hun eenzame zolderkamers verlaten om met het publiek kennis te maken. U kunt de verhalen mee naar huis nemen door boeken te kopen. Dat hoeft niet op een lege maag. Waar de auteurs u trakteren op welgekozen woorden, zullen Langedijker cateraars u de lekkerste hapjes aanbieden. Thuisblijven? Dat is geen optie meer als er zoiets leuks georganiseerd wordt.

 

Verhalen Halen is een initiatief van Marieke Neesen-Barten van Lief Langedijk en romanschrijfster Afra Beemsterboer. Marieke liep al jaren met het idee dat zij graag iets wilde doen met de Langedijker Schrijvers, zonder een idee te hebben hoeveel schrijvers het zouden zijn. Afra bedacht een evenement vergelijkbaar met de kunstroutes in de buurt. En zo ontstond ‘Verhalen Halen’. Vijftien Langedijker schrijvers hebben zich aangemeld. Voorlopig genoeg om drie keer ‘Verhalen Halen’ te gaan organiseren.

 

De volgende vijf Langedijker schrijvers doen mee aan Verhalen Halen op 27 september van 12.00-17.00 uur.

Ellen van Heteren, in het Behouden Huis, Dorpsstraat 850, Oudkarspel

Sjef van Esch, in Café Aris Bouwens, Dorpsstraat  548, Noord-Scharwoude

Afra Beemsterboer, in Wijndomein de Koen, Westelijke Randweg 30, Zuid-Scharwoude

Marina van der Meij, in Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, Broek op Langedijk

Leo Zonneveld, in Dorpshuis de Geist, Vinkenlaan 7, Sint Pancras

 

Op het hele uur starten alle schrijvers op hun locatie, na een half uur kunt u zich verplaatsen naar de volgende locatie.

 

 

 

De vijf Langedijker schrijvers die meedoen aan Verhalen Halen op 27 sep. a.s. (foto Eddy Hooiveld) De vijf Langedijker schrijvers die meedoen aan Verhalen Halen op 27 sep. a.s. (foto Eddy Hooiveld)
Poster Verhalen Halen (www.lieflangedijk.nl) Poster Verhalen Halen (www.lieflangedijk.nl)