Eerste editie van Verhalen Halen een succes

Op zondag 27 september was in Langedijk de eerste editie van Verhalen Halen. Vijf Langedijker schrijvers presenteerden zich op vijf locaties in Langedijk.

Leo Zonneveld was aanwezig in Dorpshuis de Geist en vertelde drie verhalen, ingeleid met beeld en muziek. Een verhaal over Nepal, over Egypte en Ierland.

Marina van der Meij vertelde in het Koopmansboetje in Museum BroekerVeiling over de avonturen van de Zwarte Olifant en de Witte Muis en over haar kinderkookboek ’Lekkere Letters’.

Afra Beemsterboer zat lekker met haar publiek in de wijngaard van Wijndomein de Koen. Zij vertelde wat over het begrip streekromans en iets over haar nieuwe boek ’Banden van Vroeger’, dat in april 2016 zal worden uitgegeven. Dit 10e boek van Afra Beemsterboer is gesitueerd in Langedijk.

Sjef van Esch zat in het café van Aris Bouwens. Hij vertelde over de totstandkoming van zijn eerste boek ’Het uitgestelde leven’. Dit boek is gedeeltelijk autobiografisch en leidde tot heel wat vragen vanuit het publiek.

De jongste schrijfster (15 jaar) die meedeed aan Verhalen Halen is Ellen van Heteren. Zij vertelde over haar fantasyroman ’En zij sloot haar ogen’ in Het Behouden Huis. Vol enthousiasme beschreef zij haar hoofdfiguren in haar boek en ook de plannen voor de volgende boeken. Het moet een trilogie worden. Ook bestudeert ze de geschiedenis (Bourgondisch oorlog) om dit te gebruiken in haar boeken.

 

Veel van het publiek is op de fiets alle vijf locaties afgegaan om alle schrijvers te ontmoeten. Reacties van het publiek waren: Goed verzorgd met lekkere hapjes van verschillende cateraars, leuk initiatief.

Afra Beemsterboer en Marieke Neesen, de initiatiefnemers van Verhalen Halen, gaan nu het evenement evalueren. Volgend jaar komt er zeker een tweede editie van Verhalen Halen, maar dan met andere Langedijker schrijvers.

 

Foto’s

Eddy Hooiveld heeft voor Verhalen Halen de foto’s genomen, deze zijn te zien in het fotoboek (4 albums) op deze website.

 

Binnenkort volgt ook nog een filmpje gemaakt door Schoon Filmproducties.

 

 

 

Leo Zonneveld Leo Zonneveld
Marina van der Meij Marina van der Meij
Afra Beemsterboer bij Wijndomein de Koen Afra Beemsterboer bij Wijndomein de Koen
Het publiek zat lekker in het zonnetje bij Verhalen Halen Het publiek zat lekker in het zonnetje bij Verhalen Halen
Sjef van Esch Sjef van Esch
Sjef van Esch vertelt over zijn boek Sjef van Esch vertelt over zijn boek
Presentatie Ellen van Heteren Presentatie Ellen van Heteren
Ellen van Heteren Ellen van Heteren