Unieke speurtocht voor jong en oud in de herfstvakantie 2015

Speur mee naar het Gouden Zaad!

 

Deze herfstperiode kleuren niet alleen de bladeren van de bomen goudkleurig. Er ligt dit keer ook ergens in de natuur echt goud, maar om dat te vinden moet je wel wat doen! De Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) heeft namelijk ergens in de natuur een ‘gouden zaad’ verstopt met daarin puur goud ter waarde van 600 euro. Wie het goud vindt, mag het houden. Deze spectaculaire speurtocht duurt van 16 oktober tot en met 1 november 2015.

Vanaf 16 oktober geeft de NVBT via de website www.botanischetuinen.nl iedere dag een nieuwe aanwijzing over de vindplaats van het goud. Iedereen wordt uitgenodigd om de natuur in te trekken en stil te staan bij de waarde van planten en hun zaden in de natuur. Want buiten liggen, naast het gouden zaad natuurlijk nog veel meer zaden die ontzettend waardevol zijn. Zonder zaden zijn we immers niets, hoe klein en onopvallend ze soms ook zijn.

Levensbrengende zaden

De NVBT beheert unieke plantencollecties en wisselt zaden uit met Botanische Tuinen uit de hele wereld om planten voor uitsterven te behoeden. Hoe belangrijk het is om zaden in grote variëteit voor langere tijd te bewaren, werd een paar weken geleden duidelijk. Syrië

Een schat aan botanische tuinen

De NVBT telt 24 botanische tuinen, waarvan de oudste 425 jaar oud is. De tuinen werken samen aan de campagne ‘Planten voor de Toekomst’. Daarin vertellen zij fantastische verhalen over planten en hun zaden en brengen zij de prachtige vormen, kleuren en geuren van planten onder de aandacht, zowel binnen als buiten de tuinen. Alle kinderen en volwassen die in de natuur op zoek gaan naar het ‘gouden zaad’ kunnen deze pracht met eigen ogen aanschouwen.

 

Banner Speurtocht Banner Speurtocht