Dag van de mantelzorg in Langedijk 2015

 

Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan?

Op de dag van de mantelzorg op 10 november, proberen wij voor u de zorgtaken makkelijker te  maken!

Wonen Plus Welzijn organiseert op deze datum een voorlichting voor mantelzorgers, waarbij handige tips en oefeningen aan de orde komen. De bijeenkomst wordt begeleidt door een Ergotherapeut van Magentazorg en een deskundige op het gebied van technische hulpmiddelen van het Generatiethuis.  

Wanneer u  mantelzorger bent dan kunnen sommige taken fysiek te zwaar worden. Bijvoorbeeld het  helpen bij het overstappen van de scootmobiel naar de auto of van de rolstoel in de fauteuil. Deze zorgtaken kunnen erg belastend voor uw rug zijn. Om iemand goed te  begeleiden, zijn er oefeningen en handige tips, waar de  ergotherapeut u alles over kan vertellen. Op de bijeenkomst van de dag van de mantelzorg komen  deze onderwerpen aan de orde en wordt er uitleg gegeven over valpreventie en veilig thuis blijven wonen

Tevens geeft een medewerker van het Generatiethuis informatie over wonen met een beperking, woningaanpassingen, woonvormen, regelgeving, financiering en tips.

 

Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is om langer zelfstandig en onafhankelijk te blijven wonen, thuis in de vertrouwde omgeving? Er zijn veel hulpmiddelen die het thuis wonen mogelijk  maken, ook wanneer u of uw partner beperkt  is door lichamelijke of geestelijke ongemakken.  Wij geven u deze middag een indruk van de mogelijkheden, zowel in praktische sfeer als tiltechnieken, als ook in technologische sfeer, van mogelijkheden om de zorg in de thuissituatie zo goed en veilig mogelijk uit te voeren.

 

De voorlichting duurt van 14.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in de Overbrugging, Dr. Wilminkstraat 16 in Noord-Scharwoude.

Aanmelden voor de voorlichting is gewenst. Dit kan telefonisch op 0226-318050 of via de mail langedijk@wonenpluswelzijn.nl

 

Wij hopen u te verwelkomen op 10 november! De koffie en wat lekkers staat voor u klaar.

 

 

logo wonenpluswelzijnlangedijk logo wonenpluswelzijnlangedijk