Haal je Pietendiploma in het Pakhuis van Sinterklaas!

Iedereen weet dat de Pieten van Sinterklaas echte atleten zijn. In een paar weken tijd moeten er duizenden pakjes door heel het land worden bezorgd. De Pieten moeten daarom super fit zijn. In het diepste geheim houden de Pieten zichzelf in vorm voor de grote dag.

 

Een van die geheime locatie is Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. In de Sinterklaasperiode is het museum gesloten voor al het publiek. Er zijn geen rondvaarten, geen rondleidingen en er wordt zelfs niet geveild! Aan de buitenkant zie je niks aan de BroekerVeiling maar binnen is het een drukte van belang.

 

Pietendiploma

De Pieten varen, duiken, rennen, springen, klimmen, vliegen en glijden. Daar mag bijna nooit iemand bij komen kijken of meedoen. Bijna nooit! Want op de woensdagen en in het weekend zijn er een stuk of 20 van de beste Pieten aanwezig om de kinderen die het aandurven een Pietentraining te geven. Niet makkelijk maar wel erg leuk. En lukt het je om het hele parcours af te ronden, dan krijg je een diploma waardoor iedereen kan zien dat je de training hebt afgerond.

 

Vanaf zaterdag 14 november staan de Pieten klaar voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Samen met de Pieten klim je op de daken, vaar je met een pakjesboot, gooi je pakjes in de schoorsteen en nog veel meer.

 

Kijk voor meer informatie op: www.broekerveiling.nl

 

Openingstijden Pakhuis van Sinterklaas: iedere woensdag (13.00 tot 17.00 uur), zaterdag en zondag (12.00 tot 17.00 uur) vanaf 14 november t/m 2 december. Voor scholen op afspraak geopend! Entree € 7,75 per persoon (inclusief drankje en een zoete verrassing).

Museum BroekerVeiling, Museumweg 2-4, 1721 BW Langedijk. Tel 0226-313807.

Pakhuis van Sinterklaas afmijnlokaal 1 Pakhuis van Sinterklaas afmijnlokaal 1