Tentoonstelling Westfriese Naïeven bij Galerie Kraaijeveld

Nooit eerder vertoond werk van (West-Friese) naïeve kunstenaars is tot midden december te zien bij Galerie Ronald Kraayeveld in Noord-Scharwoude. De schilderijen komen uit de verzameling van een liefhebber die al in de jaren zeventig het werk direct bij de kunstenaars in hun atelier kocht.

 

Vorig jaar trok de tentoonstelling van naïeve kunstwerken in de galerie veel kijkers en kopers. Een tweede expositie leek lang niet haalbaar vanwege het gebrek aan kwalitatief goed werk. Tot zich eerder dit jaar een verzamelaar bij de galerie meldde die een deel van zijn collectie wilde afstaan. In die verzameling bleek topwerk te zitten van Jannie Kuiper, Cornelis Kaaij, Willem van Dok, Stien de Vré en Leo Neervoort. Daarnaast toont de expositie schilderijtjes van Plony van der Knaap van wie zelden of nooit werk wordt aangeboden.

 

De tentoonstelling loopt tot en 19 december van dit jaar.

 

Galerie Ronald Kraayeveld is gevestigd in het voormalige ABN AMRO-gebouw aan de Dorpsstraat 625, 1723 HC Noord-Scharwoude. De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur. Voor een bezoek buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt op (0653) 73 64 19.

 

WillemVanDokPersbericht WillemVanDokPersbericht
LeoNeervoortPersbericht LeoNeervoortPersbericht