Leuke kerstworkshops in Hortus Alkmaar

 

In het sfeervol aangeklede bezoekerscentrum organiseren we dit jaar weer verschillende leuke kerstworkshops: op dinsdagavond 8 december een kerstboom maken van verse wilgentenen, op woensdagmiddag 16 december een kinderworkshop kerstukjes maken en op donderavond 17 december een kerstkrans of -guirlande maken.

 

Kerstboom maken van verse wilgentenen

Wil je wel eens wat anders dan een traditionele kerstboom? Doe dan mee met de workshop kerstboom maken van verse wilgentenen. Zo´n piramide van verse wilgentenen kan prima dienst doen als kerstboom voor binnen of buiten. En hij gaat jaren mee. In de zomer kan hij gebruikt worden als steun voor eenjarige planten. Deze workshop wordt gegeven op 8 december van 18.30 – 21.30 uur.

 

Kerstworkshop voor kinderen

Op woensdagmiddag 16 december kunnen kinderen zich heerlijk uitleven met kerstgroen, versiering, kaarsen en dergelijke. Wat zullen ze stralen als ze naar huis gaan met een zelfgemaakt kerststukje. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Tijd: 14.30 – 16.00 uur.

 

Kerstkrans of –guirlande maken

Een zelfgemaakte kerstkrans of guirlande maakt je huis extra feestelijk. Er kan gekozen worden uit een guirlande of een krans voor op tafel of aan de deur. De workshop wordt gegeven op 17 december van 19.00 – 21.00 uur. Iedereen, ervaren of onervaren met bloemschikken, kan meedoen.

 

De workshops worden gegeven in het bezoekerscentrum van Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar. Aanmelden kan via info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639. Meer informatie is te vinden op www.hortusalkmaar.nl.

 

Kerstguirlande Kerstguirlande

Reacties
Reactie: (Danielle du Pont)
24-11-2022, 15:28
Goedemiddag, Graag zou ik willen weten wat de eventuele kosten zou zijn van de kerstkransen/guirlande workshop. Groetjes, Danielle