Glaskunstenaar José De Visser uit Sint Pancras exposeert in Nieuwe Niedorp

Tot 10 januari in het nieuwe jaar is een grote groepsexpositie te zien in de Sfeerboerderij van Jan Cees Lont in Nieuwe Niedorp. Maar liefst 11 exposanten laten mooi en gevarieerd werk zien tijdens deze expositie die de naam “Wintersfeer” heeft. Bezoekers zijn welkom tijdens de openingsuren van de boerderij. De toegang tot al dit moois is gratis.

Tot de deelnemers behoort José de Visser uit Sint Pancras. Zij vond de schittering in glas altijd al mooi en was al lang van plan “iets met glas te gaan doen”. Na een bezoek aan de Sagrada Familia in Barcelona in 2006 ging ze haar droom achterna. Ze begon met glas in lood, daarna legde ze zich toe op fusen, het smelten van glas. Stukken gekleurd glas worden aan elkaar gesmolten tot kleurige objecten. De onovertroffen kleuren van glas in licht blijven haar boeien en inspireren haar steeds weer om te blijven creëren. De getoonde objecten zijn heel verschillend. Te zien zijn o.a. schalen, raamhangers, sokkels en glaswerk op paneel. Het vele licht dat in deze donkere tijd gebruikt zal worden, weerspiegelt zich prachtig in haar werk.

In de diverse ruimtes van de boerderij hangt en staat verder verrassend werk opgesteld. Bijna alle kunstvormen zijn vertegenwoordigd. De kunst is 6 dagen per week te bekijken en kan ook worden gekocht. De diverse ruimtes van de boerderij zijn volop in kerstsfeer gebracht en in de Drinkerij kan men terecht voor een drankje en  gebak uit eigen keuken proeven. Kortom…. een bezoek aan de landelijk gelegen Sfeerboerderij is een uitstapje meer dan waard!

 

Openingstijden zijn van dinsdag tot en met vrijdag open van 10.30 tot 17.00 uur, op zaterdag en zondag van 10.30 -19.00 uur, het adres is Terdiek 23 te Nieuwe Niedorp. Voor actuele informatie  zie www.janceeslont.nl   

Color - glaskunst Jose de Visser Color - glaskunst Jose de Visser