Donaldson Instituut over film tot maart gesloten

Afgelopen weekend was de laatste dag van de tentoonstelling Star Wars: Collecting The Force. De gevarieerde verzameling Star Wars merchandise trok meer dan 450 bezoekers. Het Donaldson Instituut sluit de komende weken de deuren. Tijdens deze periode gaat directeur Egbert Barten in Australië op zoek naar sporen van de naamgever van het instituut Geoffrey Donaldson.

De tentoonstelling in het Donaldson Instituut van historische merchandise van Star Wars trok fans uit hele land naar Noord-Scharwoude. De verzameling gaf aandacht aan een andere belangrijke kant van de succesvolle films van de serie Star Wars. De films en de merchandise droegen bij aan de voortdurende populariteit van het fenomeen Star Wars. Zaterdagmiddag 19 december kwam als extra activiteit ‘Licenced Lucasfilm Artist’ illustrator Patrick Schoenmaker op verzoek van bezoekers geliefde figuren uit het Star Wars universum tekenen en schilderen. De vraag was groter dan de beschikbare tijd.

Het Donaldson Instituut is de komende periode bezig met de voorbereidingen voor een gratis toegankelijke tentoonstelling over Laurel en Hardy die vanaf augustus is te bezoeken. Vanaf maart is bezoek aan het Donaldson Instituut zonder afspraak weer elke maandag- en woensdagmiddag mogelijk. Het is dan tot in de zomervakantie mogelijk een tentoonstelling van recente aanwinsten gratis te bekijken of onderzoek te doen naar de geschiedenis van film.


Het Geoffrey Donaldson Instituut is gevestigd aan de Dorpsstraat 612 in Noord-Scharwoude. Kijk voor actuele informatie op www.donaldsoninstituut.nl.

starwars tekenaar (18 van 18) starwars tekenaar (18 van 18)