Rabobank Alkmaar e.o. verlengt ondersteuning Playing for Success

Rabobank Alkmaar e.o. verlengt de financiële ondersteuning van Playing for Success Alkmaar met drie jaar. Maandag ondertekenden Belinda Buskermolen, directeur Particulieren Rabobank Alkmaar e.o. en Iwan Sombroek, centrummanager en docent Playing for Success Alkmaar, de overeenkomst. De komende jaren kan Playing for Success Alkmaar, mede dankzij deze bijdrage, haar naschools programma voortzetten en verder door ontwikkelen.

 

Playing for Success is een naschools programma voor kinderen die om sociaal emotionele redenen niet presteren zoals van ze verwacht wordt. Het programma leidt tot meer zelfvertrouwen en motivatie en daardoor tot betere prestaties. Playing for Success Alkmaar richt zich op kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en jongeren uit de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs. “Wij noemen het: Leren met een WOW-factor”, zegt centrummanager en docent Iwan Sombroek. “We nemen de kinderen mee naar de inspirerende en uitdagende omgeving van het AFAS Stadion van AZ.” In het stadion werken de kinderen samen aan opdrachten op het gebied van rekenen, taal en ict. Rekenopdrachten in het Fancentrum van AZ, taalopdrachten tijdens het tribunespel op de hoofdtribune en een speler interviewen en dit uitwerken zijn enkele voorbeelden van de activiteiten waar de kinderen mee aan de slag gaan.

 

Belinda Buskermolen: “De afgelopen jaren heeft Playing for Success Alkmaar ruim 750 kinderen uit de regio bereikt met haar programma dat zich richt op zelfredzaamheid en ontwikkeling. Deze thema’s sluiten goed aan bij de maatschappelijke rol van de Rabobank. Voor ons dus vanzelfsprekend om de ondersteuning de komende jaren voort te zetten en zijn we blij dat we een bijdrage aan de ontwikkeling van deze kinderen kunnen leveren.”

 

De uitdagende opdrachten, het stadion, de sport en de ambiance van de professionele voetbalwereld, ze dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren. Als kinderen ontdekken dat leren ook leuk kan zijn, nemen de schoolprestaties toe, hervinden ze hun zelfvertrouwen en zitten ze lekkerder in hun vel. Daarnaast werken de kinderen aan door hen zelf gestelde doelen, ontdekken ze hun talenten en kwaliteiten en leren ze om (zichzelf) te presenteren. Jaarlijks volgen zo’n 250 kinderen de training van Playing for Success in het stadion van AZ. De deelnemers komen uit Alkmaar en de wijde omgeving.

 

IMG_6024 IMG_6024
IMG_6005 IMG_6005