Interview met Ronald Kraayeveld op Lief Langedijk

Op 28 januari heeft Marieke Neesen Ronald Kraayeveld geinterviewd over de nieuwe tentoonstelling ’Typisch Noord-Holland’ in Galerie Kraayeveld.

Zee, strand, duinen en polders: kenmerkender kan het bijna niet voor de provincie Noord-Holland. Galerie Ronald Kraayeveld brengt tot en met 19 maart 2016 een ode aan het Noord-Hollandse landschap in al zijn facetten. Er worden schilderijen, gouaches en aquarellen getoond van Noord-Hollandse kunstenaars als Dirk Breed, Willem van Dok, Doris Groeneveld, Jannie Kuiper, Johanna Pieneman, Theresia Prud’homme de Lodder, Jaap Sax, Pierre Struys en Jaap Tol.

 

Jannie Kuiper

Ronald vertelt in het interview over de tentoonstelling, maar ook over het boek dat hij aan het schrijven is over Jannie Kuiper. Zij is 83 jaar oud, woont in Nieuwe Niedoerp en schildert nog steeds West-Friese naïeven. Haar schilderijen zijn populair in Japan en in Michigan.

 

Verhalen Halen
Ronald Kraayveld heeft zich aangesloten bij Verhalen Halen en hij zal bij de tweede editie van Verhalen Halen op 25 september 2016 vertellen over zijn kunstboeken in zijn galerie.

 

Bezoek de tentoonstelling
De tentoonstelling ’Typisch Noord-Holland’ is nog tot en met 19 maart te bezoeken. Ook al wil je geen schilderij kopen, dan nog ben je van harte welkom om binnen te stappen. Ronald weet bijzonder veel en heeft ook prachtige kunstboeken te koop.

Galerie Kraayeveld is open op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag van 13.00-18.00 uur.
Adres: Dorpsstraat 625 in Noord-Scharwoude

 

Interview

Het interview met Ronald Kraayeveld is als podcast op deze website te beluisteren. Kijk op de homepagina of op de pagina interviews. Of kijk onder Verhalen Halen bij Ronald Kraayeveld.

galeriekraayeveld (1 van 1) galeriekraayeveld (1 van 1)