Inloopdag voor nieuwe Home-Start-vrijwilligers

Humanitas Noord-Kennemerland is voor de locaties Alkmaar, Langedijk, Heiloo en Heerhugowaard op zoek naar vrijwilligers voor het project Home-Start. Home-Start is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-7 jaar en in Heerhugowaard ook voor gezinnen met kinderen van 7 t/m 14 jaar, die tijdelijke een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Als vrijwilliger kom je gedurende gemiddeld een jaar wekelijks ongeveer een dagdeel bij een gezin en heb je alle tijd voor ouder(s) en kind(eren). Veel gezinnen die zich aanmelden ervaren weinig steun uit hun netwerk en vinden het heel waardevol dat er wekelijks speciaal iemand voor hen langs komt. Het doel is dat het zelfvertrouwen en de draagkracht van de gezinsleden groeit zodat ondersteuning na ongeveer een jaar afgebouwd en afgesloten kan worden. Als vrijwilliger ben je er helemaal voor ouders en de kinderen, door jouw aanwezigheid haal je de druk van de ketel en breng je rust in het gezin. Vrijwilligers van Home-Start krijgen een stevige ondersteuning in de vorm van training, intervisie, themabijeenkomsten en persoonlijke begeleiding.

 

Heb je opvoedervaring en ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en overweeg je om je aan te melden bij Home-Start? Loop dan langs op maandag 22 februari tijdens onze inloopdag in Alkmaar of in Heerhugowaard. Dan staan wij je graag te woord.

 

Inloop Home-Start in Alkmaar: maandag 22 februari van 9.30 – 11.00 uur, Kantoor Humanitas in het Wijkcentrum Ruusbroechof op de Van Maerlantstraat in Alkmaar.

Inloop Home-Start in Heerhugowaard: maandag 22 februari van 13.30-15.00 uur Leestafel ingang Gemeentehuis Heerhugowaard.

 

Voor informatie kun je ook bellen met Humanitas/Home-Start 072-540 1800 of neem contact op met een van de coördinatoren: Home-Start Alkmaar/Langedijk: Ria Broeze 06 307 29 720, Home-Start Heerhugowaard/Heiloo: Annemieke de Boer: 06 125 57 280 of Henriette Onnes 06 28 969 095. Of kijk op www.home-start.nl

Foto Home-Start team Foto Home-Start team