Sprank met nieuw programma in De Geist

Op woensdag 16 maart a.s. verzorgt het Pancrasser schrijverscollectief Sprank tijdens de Boekenweek het nieuwe programma ‘Het mysterie van Dirk Vrone’ in dorpshuis De Geist.

Voor de pauze brengen Leo Zonneveld, Wim Meyles, Andreas Rood,  Geert van Diepen en gastauteur Afra Beemsterboer een persoonlijk verhaal rond het thema ‘verdwijnen’.

Na de pauze onthullen de vier heren van Sprank het mysterie van Pancasser Dirk Vrone. De dertigjarige teler van kwaliteitsgroente verdwijnt in het jaar 2006 van de aardbodem en laat zijn vrouw Heleen en zijn dorpsgenoten in het ongewisse achter. Politie, paragnosten en Peter R. de Vries verdiepen zich in de zaak. Waar is Dirk? Ervandoor met een ander? Verongelukt? Verzeild geraakt in het criminele circuit? De wildste verhalen doen de ronde in het dorp.

De verbazing is dan ook groot als Dirk na tien jaar opeens weer opduikt.
Iedereen bevraagt hem, maar hij zwijgt als het graf. Slechts vier Pancrassers weten wat er gebeurd is. Elk voor zich hebben ze contact met Dirk gehad en maken zijn wonderlijke avonturen op 16 maart a.s. wereldkundig.

De avond wordt muzikaal omlijst door zanger/gitarist Rob van der Plas en gitarist Pé de Wit. Rob zingt De ballade van Dirk Vrone en enkele gedichten van Rutger Kopland, die hij op muziek heeft gezet. De presentatie wordt verzorgd door Goof Zonneveld.

Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten vijf euro per persoon en zijn te bestellen via tel. 072-5641621 of direct aan de zaal.

Adres dorpshuis De Geist:  Vinkenlaan 7 in Sint Pancras. Meer informatie zie onderstaande website:
 

jan. 2016 (6) jan. 2016 (6)