Duizend Eilanden School in actie voor St. Step One

Interview met 4 bestuursleden van Step One te beluisteren op Lief Langedijk

De Duizend Eilandenschool in Noord-Scharwoude houdt elk jaar een vastenactie voor een goed doel. Dit jaar is als goede doel uitgekozen: Stichting Step One.

De Duizend Eilandenschool wil geld inzamelen dat besteed gaat worden door St. Step One om een vakschool te bouwen voor kansarme kinderen in Tanzania. In oktober 2015 zijn tien vrijwilligers van Step One naar Umbwe in Tanzania gegaan om zes klaslokalen af te bouwen.  Maar de bovenverdieping moet ook nog gebouwd worden.

Uiteindelijk kunnen dan veel kinderen op deze school een vak leren. De kinderen leren op de school een vak, zoals timmerman of kleermaker, en krijgen ook vakken als Engels en AIDS-preventie. Als de kinderen verder in de opleiding zijn, gaan ze de producten die ze in de les maken verkopen en zo kan de school zich uiteindelijk zelf bedruipen.

Stichting Step One werkt samen met Stichting Ket in Tanzania. Meer klaslokalen betekent meer kinderen die les kunnen krijgen.

 

Op 11 februari hebben de bestuursleden van Stichting Step One op de Duizend Eilandenschool een presentatie gehouden voor de leerlingen. Foto’s zijn te zien in het fotoboek op deze website.

 

Acties van de Duizend Eilandenschool

De kinderen van de Duizend Eilandenschool gaan statiegeldflessen inzamelen en doen ook een heitje voor een karweitje tot en met 18 maart. Vrijdag 21 maart worden de flessen door kinderen in DDE-shirts ingeleverd bij de Deen in Zuid-Scharwoude.

Op donderdag 25 februari is er een Fancy Fair! Van 16.00-18.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

En zo wordt er hopenlijk een heleboel geld ingezameld voor Stichting Step One.

De uiteindelijke opbrengst wordt bekendgemaakt in de Witte Donderdag viering op 24 maart om 10.30 in de St. Jan de Dooperkerk.

 

 

Interview:

Wilt u meer weten over Stichting Step One. Luister dan vooral naar het interview met de bestuursleden: Kees Monfrooij, Petra Schoon, Shelly Metselaar en Mark Metzelaar. Het interview is als podcast te beluisteren op de website van Lief Langedijk. Te vinden op de homepagina of op de pagina interviews.

 

Of kijk op onderstaande website van Stichting Step One

 

 

 

 

 

ddestepone (9 van 25) ddestepone (9 van 25)
ddestepone (5 van 25) ddestepone (5 van 25)
ddestepone (13 van 25) ddestepone (13 van 25)
ddestepone (17 van 25) ddestepone (17 van 25)
ddestepone (6 van 25) ddestepone (6 van 25)
ddestepone (22 van 25) ddestepone (22 van 25)
ddestepone (25 van 25) ddestepone (25 van 25)