10 Vrijwilligers zetten zich in voor “jemagerzijn” in Noord-Scharwoude

Zaterdag 12 maart was het een drukte van belang op de Mossel 23K in Noord-Scharwoude. Maar liefst 10 medewerkers van het Advocatenkantoor Van Diepen van der Kroef, kwamen in het kader van “NLdoet”, klussen doen bij het pleegouderdepot “jemagerzijn”, locatie Noord Holland.

Dank zij deze 10 medewerkers die hard aan werk zijn geweest, ziet het er allemaal weer schoon en helder uit.  Deze 10 medewerkers hadden zeker een doel voor ogen toen zij zich opgaven voor deze dag. Wat doen voor een ander in onze samenleving stond bovenaan hun lijst, en verder hadden zij als positief punt, teamwork. Dit straalde er ook aan alle kanten af, gezelligheid, samenwerking en dan ook nog een schitterend resultaat neerzetten.

Medewerkers die na afloop ook echt konden zeggen dat het een waardevolle dag was geweest. Ze zagen met eigen ogen dat de vrijwilligers die wekelijks heel veel uren geven voor “jemagerzijn” deze enorme schoonmaakklus er niet zo maar bij kunnen doen. Maar ook werd de maatschappelijke functie erkend. Want wat moeten pleegouders toch zonder deze plek, waar ze behalve kleding en speelgoed ook hun verhaal kwijt kunnen, advies krijgen en ook gewoon even voor de gezelligheid een kopje koffie drinken met andere ouders in de zelfde situatie als zij.  Het nut van de “NLdoet” dag heeft zich bij het pleegouderdepot dubbel en dwars bewezen. De komende periode kunnen de vrijwilligers zich volledig richten op pleegkinderen en hun pleegouders. Het was een dag met een gouden randje.

 

jemagerzijnnldoet jemagerzijnnldoet