Jubileumconcert Lief Langedijk - een bijzondere editie

En voor de 1e keer de uitreiking van de Martin Neesen Prijs

Op 2 april a.s. wordt voor de 5e keer een Lief Langedijk Concert gehouden. Voor de 5e keer zangeres Helen Botman, maar ze kreeg van Marieke de vrije hand qua invulling. En wie kiest ze dan om een keer mee op te treden? Nou zeer verrassend want het Red Limo String Quartet doet mee en pianist/acccordeonist Rob Stoop.

 

Thema van de avond is: People

 

Helen Botman

Helen Botman zingt in verschillende formaties. Samen met Peter van Vleuten, of in de band La Luna, maar ze slaat nu ook haar eigen vleugels uit.
In december 2015 heeft Helen het zelf geschreven nummer ‘People’ uitgebracht. Helen raakte geinspireerd door de vele vluchtelingen en heeft een prachtige videoclip bij ‘People’ uitgebracht.  Op dit moment werkt Helen hard aan nieuwe nummers die op een solocd gaan uitkomen. www.helenbotman.com

 

Rob Stoop

Rob Stoop is de pianist van de band La Luna, maar treedt in verschillende ensembles op. Hij heeft ook prachtige pianosuites gecomponeerd en zal die tijdens dit concert spelen.

www.robstoop.nl

 

Red Limo String Quartet

Is het nu een strijkkwartet of een band? Het is allebei! Met violen, altviool en cello lijkt het een klassiek kwartet, maar Red Limo swingt en groovet als geen ander. Jonas gebruikt zijn cello ook als contrabas en Sietse, Camilla en Rani laten hun violen met net zoveel gemak klinken als  gitaren, saxen of percussie. 

Samen maken zij nu zeven jaar muziek, met een repertoire dat varieert van swingende samba en jazz tot funk en popmuziek. In ieder geval is het Red Limo String Quartet erg populair op dit moment. Ze treden op in De Wereld Draait Door en ook met andere topmuzikanten zoals: Wende Snijders en The Kyteman Orchestra.

www.redlimostringquartet.nl

 

Medewerkers

Naast de muzikanten werken mee aan het Lief Langedijk Concert: Presentator Ron Wolters,  Cateraar Wilfredo’s Keuken, Licht Willem Gootjes, Geluid Musical Reality, Foto’s Eddy Hooiveld en Video Schoonproducties.
 

Steun Musicians without Borders

Aan de bezoekers van dit concert wordt een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd voor het goede doel van de avond: Musicians without Borders. Deze organisatie gebruikt de kracht van muziek om verschillen te overbruggen, gemeenschappen te versterken en de wonden van oorlog te genezen. De opbrengst van deze avond gaat naar een project voor vluchtelingen in Nederland. www.musicianswithoutborders.org

 

Martin Neesen Prijs
Tijdens het concert wordt voor het eerst de Martin Neesen Prijs uitgereikt. Een prijs voor een Langedijker organisatie, die betrokkenheid toont, samenbindt en durft te dromen van een betere toekomst voor Langedijk en haar inwoners. Wie gaat er winnen? Genomineerd zijn in willekeurige volgorde: St. Veldzorg Oosterdel, St. Hart voor Oudkarspel, Millenniumgemeente Langedijk, St. Er is Geloof, Hoop en Liefde – Voedselhulp Langedijk.

De winnaar wint een flinke cheque en de Martin Neesen Bokaal. De Martin Neesen Bokaal wordt gemaakt door Marije Wolfswinkel van Lichtraamwerk. www.lichtraamwerk.com

 

Wil je bij dit concert aanwezig zijn?

Zonder entreekaart geen toegang! 

Stuur een email naar info@lieflangedijk.nl met een uitleg waarom je graag bij dit concert wilt zijn en misschien ben je dan de gelukkige die een kaartje wint. De overige kaarten worden gewoon verloot onder de mailers.

 

2 april 20.00 uur  Allemanskerk, Dorpsstraat 878, Oudkarspel.

 

Het wordt een bijzondere avond. Mis het niet!

Schermafbeelding 2016-03-16 om 07.32.52 Schermafbeelding 2016-03-16 om 07.32.52