Informatieavond voor mantelzorgers bij Wonen Plus Welzijn Langedijk

Wonen Plus Welzijn: Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Een welzijnsorganisatie waar men terecht kan voor diverse diensten, welzijnsadvies, cursussen en activiteiten. Adres: Dokter Wilminkstraat 16, 1723 XN, Noord-Scharwoude. Tel. 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

Bent u Mantelzorger en heeft u veel te regelen?

Wanneer men mantelzorgtaken moet combineren met werk of andere zaken, kan het zorgen en de daarbij komende regelklussen flink belastend worden. Op dinsdagavond 5 april om 19.00 uur is er een informatieavond voor mantelzorgers waar u vragen kunt stellen aan de Mantelzorgmakelaar.  Een Mantelzorgmakelaar is een deskundige tussenpersoon, die u kan helpen bij allerlei regeltaken op het gebied van zorg, arbeid, welzijn, wonen of financiën. Hierdoor wordt u wat zorg uit handen genomen en komt u snel bij het juiste loket.

De Mantelzorgmakelaar kan u bijvoorbeeld helpen bij: het aanvragen van een indicatie, een persoonsgebonden budget of het invullen van formulieren, zodat u uw handen vrij heeft om ook eens iets leuks voor uzelf te doen. Werkende mantelzorgers vinden het soms moeilijk om werk en privé af te stemmen. De Mantelzorgmakelaar kan u hierbij ondersteunen en bemiddelen bij de werkgever. Ook het op orde krijgen van de administratie kan een taak zijn die de Mantelzorgmakelaar (tijdelijk) kan overnemen. Aanmelden is gewenst. Neem hiervoor contact op met Steunpunt Mantelzorg Wonen Plus Welzijn, tel. 0226-318050 of: i.ruijter@wonenpluswelzijn.nl Deze bijeenkomst vindt plaats in de Overbrugging, Dokter Wilminkstraat 16 in Noord Scharwoude. De kosten zijn 2,50 euro voor koffie of thee.

 

logo wonenpluswelzijnlangedijk logo wonenpluswelzijnlangedijk