Schooljeugd zaait toekomstdromen

VNG-International deed op 29 maart Langedijk aan om de nieuwe ontwikkeldoelen te promoten. Deze moeten in 2030 leiden tot een duurzame samenleving. De plannen worden in een tijdcapsule geplaatst. Langedijk was een van de eerste Millennium Gemeenten die werd bezocht.

 

Uitgangspunt van de gemeente Langedijk is een CO2-neutrale gemeenschap in het jaar 2030. Daarvoor is een mix van maatregelen nodig waarin Millennium Gemeente Langedijk een actieve rol wil spelen.

Op dinsdag 29 maart zijn op ludieke wijze de plannen voor de komende jaren gepresenteerd in museum BroekerVeiling. Daar voeren leerlingen van groep zeven van de Van Arkelschool in een klassieke dekschuit naar de toekomst. Die werd verbeeld door het planten van zaadjes die de vier doelen symboliseren en het uitspreken van enkele persoonlijke toekomstwensen.

Burgemeester Hans Cornelisse en wethouder Bert Fintelman namen de wensen van de jeugd en een filmpje over de lokale aanpak van de vier doelen in ontvangst. Die stopten zij, samen met de plannen voor een CO2-neutrale gemeente in 2030, in de tijdcapsule. Deze krijgt een plaats bij het gebouw van VNG in Den Haag.

De vier ingezaaide kisten staan bij de entree van het museum.

 

 

 

 

IMG_1352 IMG_1352
IMG_1298 IMG_1298