Uitje van Kinderopvang Langedijk naar Park Hoenderdaell

Dinsdag 26 april 2016 was het dan zover, 250 kinderen en begeleiding stonden op 3 locaties van Kinderopvang Langedijk te wachten op de bussen die ze naar Dierenpark Hoenderdaell zouden brengen. De weersberichten waren niet heel optimistisch, maar bij zo’n dagje uit, maakt een buitje meer of minder ook niet meer uit. Vol spanning werd er op de bussen van busmaatschappij van Diepen uit ’t Veld gewacht. Rond 9.30 waren deze bussen op de locaties waar de kinderen gehaald moesten worden. De kinderen hadden er allemaal zin in, weg met een touringcar en dan ook nog naar de dierentuin, wat een feest! De sfeer in de bussen was dan ook gezellig en voordat we het wisten waren we bij Park Hoenderdaell aangekomen.

In drie grote groepen gingen we uiteen, en bezochten we de Maki’s die we mochten voeren met stukjes appel. Een prachtig gezicht: die stralende “kinderkoppies” met een stukje appel in hun hand. Door het matige weer waren de Maki’s binnen en niet op het apeneiland,maar dit zorgde er wel voor dat de kinderen er veel bij elkaar zagen. De Maki’s hadden ook de dag van hun leven, wat werden ze verwend door de kinderen. De kinderen die wat koud en nat waren, konden in de tropische volière zich drogen en weer warm worden.

Rond 12.00 werden we allemaal verwacht bij de leeuwensimulator. Hier zou een demonstratie gegeven worden hoe de leeuwen aan hun eten kwamen. Maar de leeuwen vonden de gele kindhesje vast spannend, want ze durfde zich niet zo goed te vertonen. Maar na wat geduld te hebben gehad kwamen ze toch hun biefstuk halen en konden de kinderen goed zien dat ze hier hard voor moesten rennen. Nadat de leeuwen hun eten hadden gehad en de kinderen hun lunch hadden opgesmikkeld konden we naar de roofvogelshow die speciaal voor ons deze dag ingelast was. Door de wind was het programma wel wat aangepast, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat hebben we allemaal vol verbazing gekeken naar wat de roofvogels allemaal konden. Soms even onze hoofden omlaag, omdat ze rakelings over onze hoofden heen gingen.

Tussen de activiteiten door konden de kinderen ook nog de speurtocht doen, die speciaal voor de kinderen van de kinderopvang gemaakt was. Verder kregen de kinderen allemaal de gelegenheid om de Lori’s te voeren. Voor een aantal kinderen was dit wel heel spannend, vogeltjes die op je kwamen zitten om vervolgens het bakje vloeibaar voer leeg te slurpen. De kinderen konden er geen genoeg van krijgen.

Gedurende de hele dag zag je gele hesjes door Hoenderdaell heen en weer gaan. Behalve de speciale activiteiten was er verder ook nog genoeg te zien. De pauw die ging pronken met zijn veren, walibi’s die tussen de paden door hun kleintjes aan het showen waren. En niet te vergeten de bruine beren en tijgers die heerlijk alle ruimte in het park krijgen.

Fotograaf Marc van Aken die geheel belangeloos de hele dag foto’s heeft gemaakt zag je ook iedere keer bij de gele hesjes. En zo kunnen we nog heel veel meer opschrijven, maar dat wordt dan wel een beetje veel.

Laten we vooral niet vergeten dat dit onvergetelijke uitstapje enkel mogelijk is geweest door de fantastische bijdrage van Stichting Lief Langedijk, waarvoor onze hartelijke dank. 

Dierentuin_435 Dierentuin_435
P1090119 P1090119
P1090159 P1090159
Dierentuin_396 Dierentuin_396