Wonen Plus Welzijn zoekt vrijwillige onafhankelijke adviseurs

Wonen Plus Welzijn: Lokaal, laagdrempelig, samen sterk voor ieders welzijn! Een welzijnsorganisatie waar men terecht kan voor diverse diensten, welzijnsadvies, cursussen en activiteiten. Adres: Dokter Wilminkstraat 16, 1723 XN, Noord-Scharwoude. Tel. 0226-318050 of mail naar langedijk@wonenpluswelzijn.nl.

 

Word vrijwilliger adviseur op het gebied van wonen, zorg en welzijn

 

Geeft u graag informatie? Zoekt u vrijwilligerswerk als huisbezoeker? Wellicht bent u geïnteresseerd om als vrijwilligere onafhankelijke adviseur (VOA) actief te zijn. U ondersteunt hulpvragers, verwijst door op verzoek en bemiddelt of adviseert op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Als vrijwilliger zorgt u ervoor dat de concrete vraag van een hulpvrager duidelijk wordt. Deze kan een relatie hebben met het scala van sociale regelgeving en regionale en lokale (zorg) voorziening en diensten. De vrijwillige onafhankelijke adviseur biedt de hulpvrager oplossingsmogelijkheden aan, wijst de weg, ondersteunt en helpt.

Hoe gaat u als VOA aan de slag? U volgt in het najaar een training, bestaande uit zes dagdelen. U leert hier optimaal uw luistervaardigheden te benutten en krijgt informatie over alle ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn. Tevens komen specifieke gespreksvaardigheden in de training aan de orde. De tijdsinvestering als VOA beslaat ongeveer een dagdeel per week. U krijgt een vergoeding voor de gereden kilometers en u wordt ondersteund door de welzijnsconsulent. Bent u enthousiast en wilt u deel uitmaken van een inspirerende groep vrijwilligers binnen Wonen Plus Welzijn? Meld u dan aan voor een kennismakingsgesprek of vraag meer informatie via tel. 0226-318050 of mail naar f.reurslag@wonenpluswelzijn.nl.

 

 

logo wonenpluswelzijnlangedijk logo wonenpluswelzijnlangedijk