Barnewiel school Oudkarspel steunt ’t Regthuis met flessenactie en haalt Eur 300 op

De Barnewiel school in Oudkarspel staat dichtbij ’t Regthuis. Het zijn bijna buren. De school voelt zich daarom erg betrokken bij de toekomst van het ruim tweehonderd jaar oude rijksmonument en museum. Stichting Langedijker Verleden is al jaren gebruiker van ’t Regthuis. De gemeente is eigenaar en wil het afstoten. De stichting wil het graag overnemen, maar voor aankoop en dringend noodzakelijke verbouwing is veel geld nodig.

De Barnewiel school vatte daarom het plan op om met de leerlingen zoveel mogelijk statiegeld flessen op te halen. Het hele bedrag, dat ze voor de flessen zouden krijgen, wilden ze dan schenken aan ’t Regthuis. Een geweldig idee en de leerlingen pakten het enthousiast op. In korte tijd haalden ze 1200 flessen op en verdienden daarmee 300 euro’s.

Het bedrag werd maandag 23 mei door locatieleidster Inge Beers overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Langedijker Verleden Hans de Graaf in de klas van juf Laura van Breugel – toevallig ook die dag gekozen tot de beste Juf/Meester van Noord-Holland.

Hans de Graaf dankte juf Laura en haar klas heel hartelijk voor hun geweldige actie.

 

 

 

IMG-20160523-WA0002 IMG-20160523-WA0002