Activiteiten in aanloop naar Open Monumentendag in de bibliotheek

Open Monumentendag 2016 ( 10 september a.s.) staat in het teken van Iconen en Symbolen.  In Langedijk heeft de organisatie dit jaar de kerken tot de Iconen benoemd. Daarom is er tijdens deze editie extra aandacht voor de kerken in onze gemeente. In de bibliotheek worden twee activiteiten rond het thema georganiseerd:

Op zaterdag 3 september is er een korte lezing/workshop Kennismaking met Iconografie in de religieuze kunst.  Voor iedereen die bij het kijken van schilderijen of gebrandschilderde ramen meer wil zien en herkennen.  De lezing vindt plaats in de bibliotheek van 10.00 tot 11.15 uur. Entree: €3,50.

Op donderdag 8 september geeft Henk Komen een lezing over de Langedijker Kapellen. Hoe zijn ze ontstaan en hoe hebben ze zich ontwikkeld door de eeuwen heen. Er zullen veel beelden worden vertoond tijdens deze lezing. Henk Komen is bekend van diverse historische publicaties over Langedijk en omgeving. De lezing vindt plaats in de bibliotheek van 20.00 tot 21.30 uur. Entree: €3,50.

Het hele programma rond Open Monumentendag staat in de folder die vanaf half juli verkrijgbaar is bij monumenten, gemeentes en bibliotheken van Langedijk, Heerhugowaard en Schagen.

 

oude foto koogerkerk oude foto koogerkerk