Kookworkshops bij Hortus Alkmaar

 

Wil je leren hoe je gezond én tegelijk ook lekker kunt koken? Doe dan mee met een van de kookworkshops van voedingsdeskundige Krista Boots. Bij alle workshops wordt er eerst gekookt of gebakken en daarna gezamenlijk gegeten. De recepten krijg je na afloop mee.

Haal meer energie uit je voeding
Deze avond gaan we het hebben over welke voeding energie vreet en welke voeding er nu juist voor zorgt dat je je energieker voelt. Ook gaan we praktisch aan de slag met heilzame kruiden en specerijen, energierijke granen, natuurlijke zoetmiddelen en verse biologische groenten.

Vitale voeding en groene smoothies
Tijdens deze workshop leer je wat er zo bijzonder is aan groene smoothies en hoe je ze in jouw voedingspatroon kunt toepassen. We starten met een informatief gedeelte en vervolgens ga je zelf met behulp van een hogesnelheidsblender een smoothie, soep en spread maken.

Peulvruchten en kiemgroenten
Peulvruchten zijn erg voedzaam. Ze bevatten veel vezels en eiwitten waardoor ze goed passen in een voedingspatroon met minder vlees of helemaal geen vlees. In deze workshop gaan we verschillende bereidingswijzen leren van soepen, toetjes, stoofschotels en spreads.

Vegetarisch koken zonder pakjes en zakjes
Wil je graag gezond koken zonder pakjes en zakjes? Tijdens deze workshop krijg je tips hoe je met een beperkt budget biologisch kunt eten zonder het gebruik van pakjes en zakjes. We maken een complete maaltijd en de recepten krijg je mee naar huis.

Smakelijk zoet zonder suiker
In deze workshop leer je verschillende natuurlijke zoetmiddelen kennen en hoe je deze het beste kunt gebruiken. We gaan ze verwerken in bonbons, ijs, energierepen en taart. Je krijgt tips & trucs waar je op kunt letten als je geraffineerde witte suiker op een natuurlijke manier wilt vervangen.

Data en tijden:
Haal meer energie uit je voeding: 24 augustus en 22 september van 18.15 – 21.30 uur
Vitale voeding en groene smoothies: 8 september van 18.15 – 21.30 uur
Peulvruchten en kiemgroenten: 15 september van 18.15 – 21.30 uur
Vegetarisch koken zonder zakjes en pakjes: 6 oktober van 18.15 – 21.30 uur
Smakelijk zoet zonder suiker: 13 oktober van 19.00 – 22.00 uur

Adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar
Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl of 072-5669639.

38917826_ml (1) 38917826_ml (1)

Reacties
Reactie: (Tineke van den Berg)
10-12-2020, 10:17
Goedemorgen, Ik lees het eea op uw site en heb interesse in uw kookworkshops voor het komende jaar. Ik heb reuma en wil nu door mijn eetpatroon te veranderen enkele cursussen bij u gaan volgen. Welke cursussen kunt u aanbieden en wat de kosten zijn, Ik hoor graag van u. Ik ben woonachtig in Heerhugowaard. Met vriendelijke groet Tineke van den Berg Tel.nr.06-46977565