Voor de derde keer de Langedijker Streekmarkt bij Wijndomein de Koen

LANGEDIJKER STREEKMARKT

Met de herfst vallen de bladeren, dauw in de morgen en een frisse wind, maar ook de oogst is in deze tijd in volle gang. Allerlei koolsoorten, peen en bieten, maar ook fruit, druiven, bessen en aardappels zijn de ingrediënten voor een stevige maaltijd... En die laten zich graag proeven op de Langedijker Streekmarkt.

De derde Langedijker Streekmarkt vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september in de wijngaard van Wijndomein de Koen aan de Westelijke Randweg 30 in Zuid-Scharwoude.
De producenten van al dit lekkers staan zelf op de streekmarkt en vertellen het verhaal achter hun producten. Vanaf 11 uur ben je welkom en kan je niet alleen de markt bezoeken, maar ook regionale kennis opsnuiven bij ruim 20 stalletjes.

KOM PROEVEN EN ONTDEKKEN

Kaas en ijs van Schapenstreek, vergeten groenten van DenJ’s, heerlijk Piemonte vlees van Hoeve Adam Engelbrecht, garnalen van Vers uit Zee, en nog veel meer. Allemaal ingrediënten voor een geweldige maaltijd. Natuurlijk kan er ook wijn geproefd worden en een esje worden gekocht voor thuis. Op het gezellige wijnplein is het prima toeven. Met live muziek, een glaasje wijn en bijpassende hapjes vier je het begin van de herfst. Terwijl de palingroker zijn werk doet en de bakker uitleg geeft over desembrood koop je nog snel één van de veertig soorten aardappels.

Er is nog meer te doen. Je kunt bijvoorbeeld een rondvaart maken naar het Oosterdel en op zondag luisteren naar het Langedijker Koor.

CULINAIRE VERRASSING

We sluiten beide dagen af met een heerlijk streekdiner. Chef-kok Jacob Preijde maakt van de producten van de markt een heerlijk driegangen diner dat direct na de markt wordt geserveerd. Schuif aan voor een culinaire verrassing van dichtbij. Het streekdiner kost € 29,50 p.p. excl. drankjes. Voor meer informatie en reserveren kunt u mailen naar info@wijndomeindekoen.nl

 

Schermafbeelding 2016-09-04 om 15.09.52 Schermafbeelding 2016-09-04 om 15.09.52