Tweede editie van Verhalen Halen

Verhalen Halen staat weer op de rol

Eind september 2015 was daar opeens dat nieuwe Langedijker festival: Verhalen Halen. Begonnen met niets meer dan één idee. Een aantal maanden is er achter de schermen gewerkt. Plannen werden gelanceerd, de één werd opgevolgd, de ander afgeschoten. Op zondag 27 september 2015 stond het er. Bezoekers konden, via een zelf te kiezen route, op vijf verschillende locaties in Langedijk schrijvers over hun werk horen vertellen.

 

De organisatoren, Marieke Neesen-Barten van Lief Langedijk en romanschrijfster Afra Beemsterboer, keken er met voldoening op terug. Maar toch… konden ze er nog meer mee doen? Hoe kon het nog beter op de kaart gezet worden? Hoe kon het nog leuker?

 

Dichterbij elkaar

Door de locaties dichter bij elkaar te brengen, zodat er zeker genoeg tijd is voor het publiek om zich te verplaatsen. Verhalen Halen 2016 speelt zich af in Noord-Scharwoude. Op zondag 25 september 2016 geven zes auteurs acte de présence, door ofwel lijfelijk aanwezig te zijn ofwel ondersteund door de moderne technologie, in Restaurant De Burg, in het Geoffrey Donaldson Instituut en in Galerie Ronald Kraayeveld kan het publiek terecht voor optredens.

 

Tussen de optredens door zal het publiek nog op andere wijze vermaakt worden, met muziek en film.

Alle Langedijker auteurs bieden op één centraal verkooppunt hun werk te koop aan.

 

Exclusieve uitgave

Ideeën uitdiepen hebben de twee organiserende Langedijkse dames letterlijk genomen. Wat is een schrijversfestival zonder zijn eigen boek, bedachten ze zich. Met een eigen uitgave krijgt het festival iets tastbaars. Speciaal voor Verhalen Halen zijn de schrijvers, van Oudkarspel tot Sint-Pancras, gevraagd om een verhaal in te leveren voor een uitgave, die exclusief op Verhalen Halen te verkrijgen is. Dit heeft een bundel, getiteld Verhalen Halen 2016, opgeleverd waarin de schrijvers op 14 verschillende manieren hun licht over Langedijk hebben laten schijnen. U kunt deze verhalen halen op zondag 25 september 2016. Sterker nog: u neemt ze gratis mee naar huis!

Verhalen Halen 2016 is alleen tijdens het festival verkrijgbaar!

 

De auteurs treden op zondag 25 september op om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. U vindt Joyce Wouters en Wim Meyles in twee zalen in Restaurant De Burg, Egbert Barten in het Geoffrey Donaldson Instituut, met aldaar een éénmalig optreden van Dick Barten om 16.00 uur. Ronald Kraayeveld geeft acte de présence in zijn eigen galerie. Het programma wordt opgevuld met muziek en film. Voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar het Verhalen Halen-krantje dat op 14 september 2016 verschijnt in het Langedijker Nieuwsblad.

 

Kijk ook op op www.lieflangedijk.nl onder het kopje cultuur. Alle Langedijker schrijvers hebben een pagina gekregen onder het subkopje Verhalen Halen. Ook is er een prachtige facebookpagina Verhalen Halen waar u door het jaar het nieuws kunt lezen over alle Langedijker schrijvers.

 

Vlnr Egbert Barten, Dick Barten, Joyce Wouters, Ronald Kraayeveld, Andreas Rood en Wim Meyles Vlnr Egbert Barten, Dick Barten, Joyce Wouters, Ronald Kraayeveld, Andreas Rood en Wim Meyles