Inschrijvingen vrijwilligerswaardering van start

Inwoners van de gemeenten Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest die actief zijn als vrijwilliger krijgen van 5 t/m 13 november een bedankje voor hun werk. De lokale vrijwilligers- en welzijnsorganisaties organiseren samen met de gemeenten tal van gratis workshops, rondleidingen en voorstellingen onder het motto ‘Vrijwilligers Bedankt!’. Van wandelingen, sport- en spel tot kookworkshops en filmvoorstellingen.

 

De actie is een ‘dankjewel’ voor al het werk dat vrijwilligers verzetten en waarvan inwoners in de gemeenten profiteren. Op de website www.vrijwilligers-bedankt.nl staat vanaf zaterdag 1 oktober het complete overzicht van alle activiteiten voor iedere gemeente. Vrijwilligers kunnen zich daar tot 31 oktober 2016 zelf inschrijven. 

 

Regionaal succes

Het is voor het tweede jaar op rij dat er in zes gemeenten op een gelijke manier en in dezelfde periode activiteiten worden georganiseerd voor vrijwilligers. “We zijn enorm trots dat het gelukt is om alle partijen wederom aan elkaar te verbinden en met een programma te komen waar iedereen die zich vrijwilliger voelt aan kan deelnemen” aldus Jan Mesu, wethouder gemeente Bergen namens de samenwerkende gemeenten. “Naast waardering willen we natuurlijk ook andere inwoners inspireren om vrijwilliger te worden. Vrijwilligerswerk is niet alleen zinvol, maar ook ontzettend leuk.”

 

‘Vrijwilligers Bedankt’ wordt ondersteund door de regionale campagne ‘Dat is heel normaal’ die laat zien hoe vanzelfsprekend het kan zijn om elkaar een handje te helpen.

Schermafbeelding 2016-09-30 om 15.41.04 Schermafbeelding 2016-09-30 om 15.41.04