Leuke filmpremière van 'Het Museum'

Op vrijdagavond 30 september was de filmpremière van de film ’Het Museum’ in Museum BroekerVeiling.  

De film (25 minuten lang) is het eindresultaat van de Workshop De Ontdekkingsreis, die gehouden werd op basisschool De Koolvlet. De enthousiaste Joey Kugelmann is de man achter ’De ontdekkingsreis’ en hij geeft deze workshop op heel veel scholen in Noord-Holland. 

De workshop wordt in 8 weken gegeven en bestaat uit zes lessen en daarna filmopnames.

 

Interview met Jamie en Jop

Tijdens de première mocht ik Jamie Moonen en Jop Kok interviewen. Zij spelen allebei een hoofdrol in ’Het Museum’.

Jamie vertelde mij dat hij acteren leuk vindt, al vanaf dat hij een jong kind was. Hij is nu 12 jaar oud en net begonnen op het Jan Arentsz in Langedijk.

Tijdens de workshop heeft hij geleerd om meer van zichzelf te laten zien, om ook zijn gekke kant te laten zien, want eigenlijk is hij een bescheiden jongen.

Jamie en Jop hebben erg gelachen tijdens de workshop. Zij moesten een scene improviseren: Jamie als de dokter en Jop als patient met darmklachten. De dokter besloot om de buik open te snijden, ondanks het hulpgeroep van de patient. Uiteindelijk stierf de patient in een hoekje.

 

Jamie heeft geholpen om een castinglijst te maken van alle rollen in de film. Joey Kugelmann was onder de indruk van Jamie en daarom heeft Jamie één van de hoofdrollen gekregen.

 

Jop is 10 jaar oud en zit in groep 8 van De Koolvlet. Toen ik vroeg of de film eng was, werd er volmondig ja gezegd. Jop vertelde mij dat ze ’s avonds laat aan het filmen waren in de lighallen van Museum BroekerVeiling. Hij schrok zo erg op de set, dat hij begon te huilen. Gelukkig kon hij die emoties vasthouden en gebruiken voor de enge scene die volgde.

 

Jamie wil graag doorgaan met acteren en zit in de plusgroep van De Ontdekkingsreis. Hij wil later graag een dierenarts worden. Pas geleden overleed zijn kat, Macho, en de dierenarts was erg aardig.

Jop wil of acteur worden of regisseur.

 

Het is prachtig om te zien dat deze jongens zelfverzekerd rondlopen bij de première en goed weten wat ze willen. Het maken van deze film heeft een grote indruk achtergelaten en samen zijn ze een ervaring rijker.

 

Inhoud van de film

In de film speelt Jamie de jongen Bram. Bram is beetje een loser in de klas en wil graag verkering met Shanice. Maar Shanice vindt Bram niet stoer genoeg. De vriend van Bram, Lucas, gespeeld door Jop, verzint een plan. Shanice wordt ontvoerd en in het museum gebracht en Bram moet haar redden.

Maar er gebeuren enge dingen in ’Het Museum’.

 

Ik verklap niet het einde van de film. Want de film is ook nog tijdens Halloween te zien.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Joey Kugelmann Entermainment.

 

 

 

 

Jamie (links) en Jop Jamie (links) en Jop
Mooie belichting in Museum BroekerVeiling voor de premiere van de film Mooie belichting in Museum BroekerVeiling voor de premiere van de film
Joey Kugelmann en de spelers Joey Kugelmann en de spelers