Duurzame Doe Dag

Op zaterdag 22 oktober organiseren gemeente Langedijk en Millenniumgemeente Langedijk samen een Duurzame Doe Dag.

Het event vindt plaats in museum BroekerVeiling van 13.00 tot 18.00 uur en is gratis toegankelijk

Dat doen we omdat in 2015 alle landen in de Verenigde Naties 17 doelen hebben gekozen om de wereld duurzamer te maken in de periode 2016-2030. Dus ook Nederland en de gemeente Langedijk. Millennium gemeente Langedijk heeft vier doelen omarmt om aan een duurzame wereld te helpen bouwen: 

•             Geen honger, inzet van duurzame landbouw (global goal 2);

•             Schoon drinkwater en sanitair voor iedereen (global goal 6);

•             Toegang tot betaalbare en duurzame energie (global goal 7);

•             Duurzame consumptie en productie (global goal 12).

Met Duurzame Doe Dag willen we kinderen  en hun ouders op een leuke en leerzame wijze laten  zien wat je met duurzame middelen kunt bereiken. 

Zij kunnen die middag op een leuke en ontspannen manier kennisnemen van de nieuwe wereldwijde doelstellingen voor duurzaamheid en de plannen van de gemeente voor een CO2-neutrale gemeenschap. 

Er is van alles te doen.  Er zijn infostands met voorbeelden van duurzame innovaties en kraampjes met lokale producten. Er kan gestreden worden voor de duurzaamheidsbokaal. Leerlingen uit Langedijk kunnen van afval een kunstwerk maken. Voor de jongere kinderen is er een speciaal programma waar ze gratis aan kunnen deelnemen. We  informeren over gezonde voeding, goed eten voor kinderen en vleesloze recepten. We laten zien wat je met lege verpakkingen kunt doen. Via een prijsvraag, waarvan de antwoorden die middag in het museum zijn te vinden, kun je een leuke prijs winnen. Uiteraard laten we ook de wereldwijde doelstellingen voor duurzaamheid zien die wij als Millenniumgemeente hebben omarmd en hoe we daar invulling aan geven. 

De gemeente Langedijk gaat ervoor dat Langedijk in 2035 CO2 neutraal is en laat zien hoe ze dat willen bereiken.

We hopen dat veel inwoners zich hierdoor laten inspireren en zich actief willen inzetten om mee te helpen deze doelen te realiseren. Kinderen zijn onze toekomst en wie kan beter met de toekomstige doelen omgaan als de kinderen van jongs af worden betrokken en door school en ouders worden gestimuleerd.

Millennium Gemeente Langedijk nodigt de kinderen en hun ouders graag uit om op 22 oktober Duurzame Doe Dag te bezoeken. 

 

 

 

Schermafbeelding 2016-10-10 om 12.23.54 Schermafbeelding 2016-10-10 om 12.23.54