Herfstvakantie in het SuperKOOLe Museum BroekerVeiling

Tijdens de herfstvakantie hoef je je absoluut niet te vervelen bij Museum BroekerVeiling. Naast al leuke activiteiten voor kinderen in het museum, zal er woensdagmiddag 19 oktober van 13.00 tot 16.00 uur een speciale kindermiddag worden georganiseerd.

Alle extra activiteiten tijdens de kindermiddag vinden plaats in onze mooie overdekte lighallen. Hierdoor is de kindermiddag leuk bij zowel mooi als minder mooi herfstweer! Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen jonge en oudere kinderen zich helemaal uitleven in de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek. Maar er is nog meer te doen: kaarsen maken, verkleden als Ot en Sien, met elkaar een dansje leren en spelen op het buitenspeeltoestel*. Kijk bij onze houtdraaier hoe speelgoed van vroeger gemaakt werd of haal een vers gerookt visje bij onze visroker; het wordt een SuperKOOLe dag!

 

Audiotour saai? Echt niet!

Tijdens de speciale kinderversie van de audiotour vertelt Tuinder Arie meer over ons SuperKOOLe museum. Hij stelt je vragen die je via het kastje van de audiotour kunt beantwoorden. Straks weet je meer dan je ouders! Buiten kun je een leuke actieve Keurtocht doen en voor de allerkleinsten hebben we een spannende speurtocht met Jaffa de weegschaal. Ook bij slecht weer is er genoeg binnen te doen. Zo is er naast een knutselhoek ook een educatieve expositie en kun je deelnemen aan de (overdekte) rondvaart door het Rijk Der Duizend Eilanden, de veiling in de afmijnzaal en genieten van wat lekkers in het restaurant. Zowel het varen als het veilen duurt een uur, we adviseren om ruim op tijd te komen om alles optimaal te beleven. Na afloop van het bezoek aan het museum gaan alle kinderen naar huis met een mooie groeimeter waarop ze kunnen bijhouden of zij groeien als KOOL!

 

Sinterklaaspret bij Museum BroekerVeiling

Vanaf midden november kun je op bepaalde dagen komen kijken in de lighallen die tijdens deze spannende tijd weer dienstdoen als Pakhuis van Sinterklaas. De kinderen kunnen meetrainen met de pieten, oefenen in het overvaren en pakjes gooien in de schoorsteen. Dit jaar is er ook een speciaal Sinterklaas theater. Houd de website of de Facebook-pagina van Museum BroekerVeiling in de gaten voor meer informatie.

 

*Voor het kaarsen maken en knutselen wordt een kleine bijdrage gevraagd, de andere activiteiten voor de kindermiddag zijn bij de entreeprijs inbegrepen. Voor meer informatie: zie www.broekerveiling.nl.

 

Kindermiddag herfstvakantie Kindermiddag herfstvakantie